Over de boerderij

Moet ik de mosterd graven die in de herfst is gezaaid

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij de bereiding van sauzen en verschillende smaakmakers wordt mosterdpoeder vaak als een van de ingrediënten gebruikt. Je kunt het zelf maken door mosterd te verbouwen en de zaden te malen op je eigen perceel. Naast de culinaire bestemming wordt de blanco ook gebruikt in cosmetica, geneeskunde en tuinieren. Over de fijne kneepjes van het kweken van planten en over het opgraven van de struiken die in de herfst zijn gezaaid, wordt in dit artikel besproken.

Beschrijving en kenmerken van mosterd

Mosterd behoort tot de koolfamilie en heeft een levenscyclus van een jaar. Cultuur heeft verschillende soorten, maar de volgende zijn bijzonder populair:

 • veld (wild);
 • Engels (wit);
 • Sarepta (Russisch).

De kruidachtige plant in het onderste deel heeft een gevederde bladvorm, de bovenste groenen zijn gelobd. De hoogte van de stengel is van 20 tot 100 cm. Bloeiwijzen zijn borstels die verschillende kleine gele bloemen combineren.

De bloeiperiode begint in juni en duurt tot augustus. Een vrucht wordt gevormd uit een bloem in de vorm van een peul van ongeveer 3-4 cm lang en is bedekt met stijve haren. In de vrucht zitten ronde zaden waaruit mosterdpoeder is gemaakt.

Het wortelsysteem van het staaftype dringt 2-3 m diep de grond in. Deze factor verklaart weerstand van de cultuur tegen droog weer.

Mosterd is een geweldige honingplant.
Ongeacht het type mosterd, de cultuur is een uitstekende honingplant.

Kenners worden beschouwd als de geboorteplaats van planten Azië. Nu wordt het in veel landen verbouwd, maar het grootste teeltcentrum is India. De vruchten worden geoogst, gedroogd en verzonden naar verschillende sectoren van de nationale economie.

Hoofdrichtingen - koken en medicijnen. In de voedingsmiddelenindustrie wordt de verwerkte grondstof een onderdeel voor het koken van boter, de granen worden verwerkt tot poeder, voor kruiden of sauzen.

In de landbouw wordt de plant gezaaid als een siderata. cultuur verrijkt de bodem met voedingsstoffen, verbetert de structuur, maakt de grond los. Mosterd heeft een desinfecterend effect, wat belangrijk is voor het schoonmaken van het bodemmilieu tegen bacteriën en schadelijke micro-organismen.

De voordelen en schade van planten, de voor- en nadelen van gebruik

Nuttige sporenelementen, essentiële oliën, glycosiden en enzymen die deel uitmaken van de cultuur, zijn van waarde, niet alleen bij het koken, maar ook in de geneeskunde. Mosterd heeft antioxiderende en ontstekingsremmende werking, het poeder is opgenomen in het mengsel van maskers, kompressen, baden en oplossingen.

Mosterdolie heeft ontstekingsremmende effecten.

De verwerkte vruchten van de plant zijn nuttig voor aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, winderigheid, lever- en galblaasaandoeningen, atherosclerose, enz.

Er wordt aangenomen dat de mosterdcomponent in combinatie met andere planten wordt gebruikt als een hulpmiddel bij de behandeling van oncologie. Bovendien heeft de plant een positief effect op het werk:

 • cardiovasculair systeem;
 • vision;
 • zenuwstelsel;
 • botweefsel.

Tijdens de verwerking van de plant wordt afval gegenereerd - koeken. Het is een bruin poeder. De samenstelling van het product omvat een groot aantal micronutriënten en essentiële oliën.

De vorm van alle organische sporenelementen in de samenstelling van de cake is direct beschikbaar, dus de kunstmest geeft een snelle prestatie.

Voordelen van gebruik:

 • de plant snel groeienpretentieloos in de zorg;
 • intensieve groei staat niet toe om op het bed van onkruid te komen;
 • inhoud in de samenstelling van etherische oliën creëert ongediertebestrijdingsmiddel;
 • cultuurvruchten hebben een universeel nut (in de keuken, voor cosmetische en medische procedures, voor het ontsmetten van de grond);
 • wanneer het in de grond wordt vrijgelaten, wordt gras, indien gemaaid, omgezet in humus.
Mosterdvruchten kunnen overal worden gebruikt.

nadelen:

 • Het heeft kruisbloemige ziektendaarom wordt bij het gebruik ervan de regel van een vruchtwisseling strikt in acht genomen;
 • de zaden bevinden zich op het oppervlak, wat vogels aantrekt (het blijft waarschijnlijk zonder plantmateriaal).

Hoe toe te passen in de tuin tuin

Ervaren tuiniers waarderen mosterd met waardigheid en wijzen elk jaar een tuinbedje toe voor cultuur op hun perceel. Het unieke ligt in het universele gebruik ervan.

 • Als een tuinbed in het voorjaar met een dik onkruidmatje wordt bedekt, moet na de oogst op deze plaats mosterd worden geplant en mosterd op deze plaats worden geplant. Volgend seizoen bodem goed schoongemaakt van onkruidzaden, de structuur zal los raken, wat ideaal is voor de ontwikkeling van het wortelsysteem van elke plant.
 • Als er larven, insecten die gevaarlijk zijn voor plantaardige gewassen, schurft, phytophtora, worden geïdentificeerd in de tuin, wordt het aanbevolen om mosterd te broeden op geïnfecteerde grond. plant sanitaire functies uitvoeren, het ontsmetten van de bodemomgeving tegen schadelijke micro-organismen.
 • Kruid kan goed samengaan met struiken, fruitbomen en groentegewassen, zodat het veilig als metgezel kan worden gekozen. Zo'n buurman schrikt ongedierte af, voorkomt de verspreiding van onkruid en pathogene bacteriën in het gebied.
 • Groene mosterd kan worden gebruikt als aas. Het volstaat om het groen met een schoffel te begraven en het tuinbed wordt verrijkt met voedingsstoffen. Als het land erg leeg is, samen met plantaardige voeding, moet je de compost ingaan of Baikal op de gesneden greens gieten. Dit zal de afbraak van kunstmest versnellen.
 • Grondbewerking met mosterdolie zorgt ervoor dat u zich kunt ontdoen van uivliegen, draadwormen en ander ongedierte.
Mosterdcake helpt bij het wegwerken van ongedierte op de site

Gebruik als een siderata om gras en onkruid te bestrijden

De plant kan worden gebruikt als groenbemesters. Het proces van telen en oogsten wijkt enigszins af van de algemene landbouwtechnologie.

De juiste data van zaaien in de grond

mosterd aangepast aan elke grondsoort, wordt alleen maar erger op wetlands. Na de juiste landing voor 2-3 weken, kunt u de zaailingen vergeten, zaailingen verschijnen zonder falen, zelfs als 's nachts de temperatuur is gedaald tot -5 graden. Groene massa schaadt het niet.

Landingsplan voor herfst of lente (naar goeddunken van de eigenaren), worden de zaden in rijen in de grond gelegd en verdiept met 1-1,5 cm. Na 3-5 dagen verschijnen de eerste scheuten.

Als zaaien gepland is voor de lente, kan het werk worden gestart nadat het gevaar van nachtvorst is verstreken en het dagtarief zal zijn boven 10 graden. Meestal valt deze periode in de maand april. En het herfstwerk zou moeten beginnen onmiddellijk na de oogst.

Om vroege scheuten in de lente te verkrijgen, moet je de zaden vóór de winter inbedden, maar tegelijkertijd is er een grote kans op een verkeerde berekening in de loop van de tijd. Als de gebeurtenis wordt aangescherpt, zullen de korrels die in de bevroren grond worden gegooid, tot de dood bevriezen, en tijdens warme november kunnen scheuten sneller lijken dan gepland.

De eerste scheuten mosterd verschijnen 3-5 dagen na het planten

Wanneer te reinigen

Bij het kweken van mosterdmest om de greens te snijden die je nodig hebt vóór de bloeiperiode (ongeveer 5-7 weken oud). In latere stadia worden de stelen grof, wat de verwerking bemoeilijkt.

Om granen te krijgen met een later gebruik in de economie, moet u wachten tot ze in peulen rijpen. Na de bloei duurt ongeveer 5 weken, wanneer de zaden beginnen te kloppen wanneer ze worden geschud. Dit is een signaal over de gereedheid van het gewas voor assemblage.

Ongeveer 100-120 gram mosterdzaad wordt per vierkante meter verkregen.

Moet ik mosterd opgraven die in de herfst is gezaaid

Volgens deskundigen schieten de jonge mosterdscheuten die in de herfst zijn opgekomen, op niet de moeite waard. Onder invloed van vorst zal het gras gaan liggen en zal de grond in de lente tegen de siderata bestand zijn. In de lente is het voldoende om met de hark op de site te lopen om de overblijfselen te sluiten.

Opinietuinlieden over de noodzaak om te graven zijn gescheiden. Sommigen van hen zijn van mening dat een dergelijke procedure nodig is om het proces van ontbinding van grondstoffen te versnellen.

Voordat u het werk doet, moet u echter bekend zijn met het waarom en waarom, en met aanbevelingen:

 • graaf beter over siderat vroege herfstzodat de plant tijd heeft om de bodem de maximale hoeveelheid voedingsstoffen te geven;
 • het hoogste gehalte aan nuttige sporenelementen is gemarkeerd in de beginfase van de bloeidan is het de moeite waard om te graven;
 • schep om de verwijderde aardlaag te keren zodat het gras volledig begraven is.

Voordelen van landen als een siderata

Bij het bepalen van het zaaien van mosterd als een siderata, is het de moeite waard om te overwegen dat dit niet moet gebeuren voordat er gewassen worden geplant die behoren tot de cruciale familie. Dit kan bijdragen aan de overdracht van verschillende ziekten door de bodem.

Siderat zaaide in de herfst of de lente onmiddellijk na het graven. Daarna wordt volgens het plan het planten van groentegewassen uitgevoerd.

De groene massa mosterd is rijk aan waardevolle sporenelementen, dus na het in de grond te hebben ingebed, ontvangen fruitplanten een dosis voedingsstoffen die bijdragen aan goede setting en vruchtzetting.

De groene massa mosterd is rijk aan waardevolle sporenelementen

Het meest gunstige effect van groene mest heeft op dergelijke culturen:

 • aardbeien;
 • bieten;
 • erwten;
 • courgette;
 • aardappelen;
 • uien;
 • wortelen;
 • komkommers.
Siderat verrijkt niet alleen de bodem met stikstof, calcium en andere micro-elementen, maar beschermt ook scheuten tegen de wind, het brandende zonlicht. En na het maaien doet het gras dienst als mulch.

Spice greens worden ook gebruikt voor plaagpreventie. Soms, voordat zaailingen worden geplant, wordt groen gras gemaaid of geploegd. Een dergelijke behoefte doet zich voor in gevallen waar plantaardige zaailingen een zwak wortelgestel hebben, dat mosterd kan stikken. Zeg greens voordat het geel begint te kleuren.

Gebruik mosterdolie cake als meststof

Een van de beschikbare soorten organische meststof is mosterd greens. Jonge scheuten die de leeftijd hebben bereikt 5 weken, verzadigd met nuttige sporenelementen die, bij ontbinding, de grond verrijken met voedingsstoffen.

De kosten van zo'n prikormki-cent, karige loonkosten. De geplante zaden hebben een goede ontkieming, dus de tijd voor de landbouw zal minimaal zijn, je hoeft alleen maar te wachten tot de eerste scheuten groeien, de greens verwijderen en de grond ploegen.

Nuttige eigenschappen van kunstmest

Jonge mosterd maaien om de grond te bemesten
 • Kunstmest samenstelling heeft geen onkruidzaden, ziekteverwekkers en larven van plagen (in tegenstelling tot mest, humus).
 • Milieuvriendelijk product.
 • beschikbaarheid fytosanitaire eigenschappen.
 • Verhoogde microbiële activiteit van de bodem.
 • Voorkom de vorming van erosie.
 • Universele toepassing.
 • Betaalbare kosten.

Wanneer te bemesten

Je kunt de grond bemesten aan het einde van het seizoen na de oogst of in het vroege voorjaar. Het kost wat tijd om mosterd te laten groeien, zodat je het bijvoorbeeld kunt zaaien na vroege komkommers of tomaten. En het is beter om de verkregen cake in het najaar in het bed te verdelen, het zal voldoende tijd in beslag nemen om de grondstoffen te voeden en de grond te verrijken met voedingsstoffen.

Als je de cake in de lente legt, zal de aanplant van het huidige seizoen niet in staat zijn om de meststof te gebruiken, het duurt 2-3 maanden om het mosterdafval te ontbinden, maar de grond zal losser worden.

Deze factoren ook belangrijk voor het normale groeiseizoen. Bovendien bevat de jonge groene siderata een grote hoeveelheid nuttige mineralen, die een gunstig effect hebben op groentegewassen.

Cake-applicatie

Mosterdcake wordt in de herfst geïntroduceerd bij het graven van aarde

De beste optie om de aarde te verrijken met oliecake is herfstinvoer bij het graven. De consumptiesnelheid is afhankelijk van het soort grond en het type gewas dat wordt geplant, het gemiddelde - 100-800 gr. per 1 m2. Om ongedierte af te weren, wordt aanbevolen om een ​​beetje kunstmest toe te voegen aan de bron.

Bij het betreden van de taart in de lente voor het planten, wordt het volgende effect bereikt:

 • de bodemstructuur is verbeterd;
 • afval voert mulch-functionaliteit uit;
 • ongediertepreventie of -bestrijding wordt uitgevoerd.

Mosterd eten in eten

Mosterd staat de mensheid al duizenden jaren bekend als smaakmaker. Van zaadplanten maken sauzen, aromatische en gezonde oliën, poederdie is opgenomen in de samenstellingen van verschillende kruidenmengsels en toegevoegd aan voedsel.

Bij het gebruik van mosterd wordt het omhullende effect opgemerkt, voor de microben die in een maag zijn, is de kans op overleven praktisch niet aanwezig. Vanwege de antioxiderende eigenschappen wordt het product gebruikt als hulpmiddel bij de behandeling van verkoudheid. Het geeft een verwarmend effect, voorkomt de ontwikkeling van koorts.

Mosterdpoeder heeft een antimicrobieel effect

Met alle gunstige eigenschappen van mosterd, behandel het met voorzichtigheid, bewaar de maat, anders kunt u het slokdarmslijmvlies van de maag verbranden.

Therapeutisch effect

De genezende kwaliteiten van mosterd werden genoteerd in de verre tijden van Hippocrates. Op dat moment werden plantenzaden gebruikt als slijmoplossend en antitussief. Onder andere het aanbevolen poeder om de eetlust te verbeteren en het herstel van het spijsverteringsstelsel.

In de moderne volksgeneeskunde wordt mosterd gebruikt om de volgende ziekten te behandelen:

 • neuralgie;
 • jicht;
 • verstoring van de lever en galblaas;
 • reuma;
 • bronchitis en pneumonie;
 • hypertensie, etc.
Specerijpoeder gaat goed samen met het doven van kiespijn, vervult de functies van een laxeermiddel en anticrile.

De mosterd-agrotechnologie is eenvoudig, bovendien heeft de plant sideratny-eigenschappen, die de grond van ziekteverwekkers en larven van verschillende insecten zullen helpen verwijderen. Elke eigenaar vindt een plaats zelfs op een bescheiden schaal voor zo'n nuttige cultuur.

Bekijk de video: In memoriam Henny Mosterd AmersfoortGezien (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send