Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van walnoot Ideaal

Pin
Send
Share
Send
Send


Walnoot - zuidelijke cultuur. Deze grote loofboom is zeer veeleisend van warmte, vocht en licht.. Traditioneel groeit het en draagt ​​het vruchten op plaatsen waar de gemiddelde jaartemperatuur niet onder + 10ºС komt (Klein-Azië, de Kaukasus, het Balkan-schiereiland). Daarom is de teelt van walnoot in de meeste Russische regio's vol problemen. Teelt van speciaal geteelde rassen kan een uitweg zijn. In de eerste plaats onder hen - walnoot Ideaal.

Beschrijving van walnootrassen Ideaal

Een vrij ernstig probleem voor de teelt van traditionele walnoot is de onrijpe intrede in de vruchtlichamen. Meestal begint de zaailing pas in het achtste en soms in het vijftiende levensjaar te produceren.. Daarom hebben fokkers al in het midden van de 20e eeuw de taak gekregen om een ​​variëteit aan snelvruchtnoten te produceren.

Walnut Ideaal

Het probleem werd in 1947 opgelost door nutentelers uit Fergana (Oezbekistan). De eer van de opening van de variëteit Ideal behoort toe aan de fokker S.S. Kalmykov.

Walnut Ideal wordt gekenmerkt door de volgende kwaliteiten:

Algemene beschrijvingDe ondermaatse variëteit groeit niet boven de 4-5 m. De bast is grijs, op 2-3-jarige scheuten is hij bruin, op de jaarlijkse is hij blauwgroen, met een lichte beharing. Bladeren zijn geveerd. Op vegetatieve scheuten zijn spiraalvormig gerangschikt, op vruchtbare zijn - in het onderste deel van de shoot zijn onderontwikkeld, in de vorm van schalen.
vroege verschijningDe eerste vruchten vertonen al in het 2e levensjaar. Goede opbrengsten zijn te behalen vanaf het 5e jaar.
bloemenKleine bloemen in witte kleur met een groenachtige tint, verzameld in een penseel van 9-15 stuks. Wind bestoven, tweehuizig.
fruitGroot (gemiddeld 10 g), ovaal, met een dunne schaal. De kern is helder, gemakkelijk te verwijderen. Rijpt van september tot oktober.
Kenmerken van fruitingBeheert om 2 gewassen per jaar te genereren.
produktiviteitHoog, tot 120 kg van elke boom.
VorstbestendigheidHoog, tot -35ºС.
ZiekteresistentieBestand tegen chlorose.
BodemvereistenIn staat om te groeien op zure of zoute gronden. Verdraagt ​​niet dicht grondwater.

Zo kan onder de verdiensten van de moer Ideal worden vermeld:

 • vroege verschijning van fruit;
 • gewasopbrengst;
 • compactheid van de boom;
 • vorstbestendigheid;
 • eenvoud;
 • weerstand tegen chlorose;
 • het vermogen om twee gewassen per seizoen te vormen.

Helaas verschilt de ideale variëteit qua duurzaamheid niet in vergelijking met traditionele vormen. Als gewone walnoten kunnen leven voor meer dan 100 jaar, dan is de snelgroeiende - slechts ongeveer 40-50.

Een ander nadeel is dat de bloemen, die onder de veer vallen, vaak worden beschadigd. Gelukkig compenseert het vermogen tot secundaire bloei dit minpuntje.

Secundaire bloei begint meestal 1-2 weken na de eerste golf en duurt de hele zomer. Daarom kunnen op één boom gedurende het seizoen alle fasen gelijktijdig worden waargenomen: bloei, formatie en rijping van fruit.

Fokkerijfuncties

Walnoot Ideaal gepropageerd door zaden of enten. Het proces om het uit zaden te laten groeien is fascinerend en heeft een curieuze functie.: moeren moeten 4 delen van elkaar in het gat dicht bij elkaar worden geplaatst. Dan zullen de zaailingen samen groeien en een krachtige en duurzame plant vormen.

Ontkiemd Walnoot Ideaal

Walnotenfruit wordt ofwel voor de winter of in de lente gezaaid nadat de sneeuw is gesmolten. In het tweede geval het is noodzakelijk om de pinda's in nat zand gedurende 1,5 maanden bij een temperatuur van + 7ºС te stratificeren en land reeds ontkiemd materiaal. Fruit wordt begraven in diepten van 10 cm.

In het eerste jaar is de ontwikkeling van zaailingen vrij traag. Tegen de herfst groeien ze naar slechts 15-20 cm, maar volgende lente vertoont de noot een "groeispurt". Wanneer de hoogte van de zaailing meer dan een meter bedraagt, kunt u wachten op de eerste bloemen.

Beste stekjes van graft walnoten. De knop-methode wordt ook gebruikt, maar de gevaccineerde nieren bevriezen waarschijnlijk in de winter. Walnootinentingen zijn niet altijd succesvol, daarom kun je vaker zaailingen met eigen wortels vinden die te koop zijn dan op onderstammen.

Selectie van zaailingen

Desalniettemin, het is beter om bij de keuze tussen een inheemse en gerootte notenzaailing te blijven stilstaan ​​bij de laatste. Het feit is dat in veel zaailingen die uit zaden worden verkregen, de tekens niet overeenkomen met de ouderlijke vormen. Walnoot - kruisbestoven planten de zaden behouden misschien niet de verdiensten van de variëteit.

Bij het kopen van een zaailing moet je op de conditie letten. Elke schade aan de schors, zwak wortelgestel, rot op de wortels moet worden gewaarschuwd. Walnoot is al slecht verdragen transplantatieen extra "pijnpunten" kunnen deze procedure nadelig voor de plant maken.

Het is het beste om zaailingen te kiezen met een gesloten wortelstelsel. Overplanten vanuit een container samen met een aardse bal houdt de groei- en aanzuigzones van de wortels intact.

Het vermogen van een walnoot tot overbestuiving gaf een impuls aan de opkomst op basis van een noot. Het ideaal van vele amateurhybriden. Succesvolle experimenten in deze richting werden uitgevoerd in Saratov, Krasnodar Territory en de stad Slavyansk, regio Donetsk.

Walnutplanting: stap voor stap instructies

Grond voor het planten van zaailingen moet goed worden verlicht en bedekt met de koude noordelijke winden. Walnoot kan niet krap staanen de kroon is vrij uitgestrekt, daarom is het noodzakelijk om minstens 5 meter van andere bomen of gebouwen terug te trekken.

Walnut Ideal - dit is de dominante boom en alles dat naast verdoemd zal worden geplant

Ondanks de weerstand van de Ideal-variëteit op aangezuurde bodems, zal hij zich beter voelen op zode-kalkhoudende lemen. Moerassige natte laaglanden passen hem absoluut niet.

Het planten van walnootzaailingen omvat verschillende bewerkingen en wordt uitgevoerd volgens dit schema.:

 1. Bodemvoorbereiding:
 • Op de dag van planten wordt de plantkuil uitgegraven. Het is niet nodig om het van tevoren klaar te maken, zodat de grond niet uitdroogt. De grootte van de put - 60 * 60 cm. Als de grond onvruchtbaar is, neemt de grootte toe tot 100 * 100 cm.
 • Vruchtbare laag, verwijderd door een gat te graven, gemengd met turf en rijpe compost in de verhouding van 1: 1: 1.
 • Bodemmengsel verrijkt met meststoffen: dolomietmeel - 500 g, superfosfaat - 600 g
 1. Voorbereiding van zaailingen met een open wortelstelsel:
 • Clay Potter is gemaakt: voor 1 deel volledig verteerde mest worden 3 delen klei genomen, verdund met water tot een romige consistentie en een wortelvormingsstimulator toegevoegd ("Hetero-Auxin" of "Kornevin").
 • De wortels van de zaailing worden ondergedompeld in een praatje. en liet men een half uur drogen.
 1. Zaailingen planten:
 • In de bodem van de put ondersteuning is geïnstalleerd. Bodem mengsel gegoten heuvel.
 • De zaailing wordt op de top van de plantheuvel geplaatst.. Lagere wortels worden verdeeld over de hellingen en zachtjes gegoten vruchtbare grond. De bovenste zijn horizontaal gerangschikt - zodat hun diepte ongeveer 7-8 cm is.
 • De positie van de wortelmanchet wordt gecontroleerd. Het moet 3-5 cm boven het grondoppervlak zijn.
Root Sheikh Walnut-zaailing Ideaal, moet 3-5 cm hoger zijn dan het oppervlak
 • Seedling is opgelost ondersteunen.
 • Pistool cirkel is gedrenkt en mulching.

Als er een jonge boom is gekocht, moet deze samen met de grondkluit uit de tank worden verwijderd en in de aanlegput worden gebracht. Giet daarna het voorbereide grondmengsel en giet.

De beste tijd om een ​​walnoot te planten is de lente. Als de zaailing in de herfst wordt geplant, moet dit uiterlijk een maand vóór het begin van de vorst gebeuren.

Vertrek na de landing

Na 2 weken na het planten moeten de notenzaailingen goed worden bewaterd. Waterverbruikscijfer - 15-20 liter. Als de regio niet behoort tot de zones met voldoende vocht, is verdere zorgvuldige bewaking van de toestand van de boomstam vereist. Water geven moet normaal zijn, maar niet overdreven.

Ideale walnootzaailing heeft kroonvorming nodig. Als de landing in het voorjaar is gemaakt, kun je meteen de eerste snoei doen. Als de val - u kunt uitstellen tot de lente. In een gewone tuin wordt een noot in een "kom" gevormd.. Kies hiervoor 3-4 goede skelettakken en snijd de middelste geleider boven de bovenkant af.

Het formatieschema van de komvormige kroon van de moer Ideal

In de toekomst zal het snoeien jaarlijks nodig zijn. Het belangrijkste principe is om maximale verlichting van alle delen van de kroon te bieden. Verwijder hiervoor alle oude en verdikkende takken. Walnotenvruchten op eenjarige groei, en ze moeten de meeste zon geven.

Ter voorkoming van schimmelinfecties wordt periodiek spuiten van hout met 1% Bordeaux-vloeistof uitgevoerd.

Voor normale winterbereidingen stopt de noot halverwege augustus met watergeven. Eind september, verwijder al het fruit en snoeide de groene toppen van de scheuten.. Deze procedure dwingt de plant om de krachten van de groeiprocessen naar de veroudering van hout te verplaatsen.

Beoordelingen van amateurtuiniers

In Primorsky Krai overleefde Ideale noot de winter met dertig graden Celsius en normaal vruchtbaar elk jaar. Verzameld van twee bomen op 4-5 emmers. Ik ken de leeftijd van de bomen niet, ze hebben al een plot met hen gekocht. Farm Portal

Uitstekende variëteit - carpaal, skoroplodny. Het is jammer, het is moeilijk om het in een "zuivere" vorm te vinden. Er zijn veel hybriden gebaseerd op Ideal. Ook pols, maar noten zijn niet zo. Forum-druiven

In februari en maart in de regio Moskou was het weer "verbrand". De schors werd gedurende de dag tot 15 graden verwarmd, 's nachts aan de nacht vastklampend. Walnut Ideal was gevoelig, uitgestorven boven het niveau van sneeuwbedekking. Het is noodzakelijk om hoge stambik te witten. Forum Anastasia

conclusie

Kweek een walnoot in de middelste zone of andere ver van de zuidelijke regio's van Rusland - de echte uitdaging. Grade Ideal lost het met succes op. Natuurlijk, want er zijn plekken op de zon en het Ideaal kan gebreken vinden. Maar veel problemen kunnen worden voorkomen door de regels van de landbouwtechnologie van deze prachtige cultuur te volgen.

Pin
Send
Share
Send
Send