Over de boerderij

Hoe pijnboompitten thuis opslaan

Pin
Send
Share
Send
Send


Pijnboompitten zijn algemeen bekend om hun gunstige eigenschappen. Ze voorzien het menselijk lichaam van vitamine B, A, P, C, E, evenals mangaan, ijzer, magnesium, fosfor, zink, koper. De inhoud van borium en tryptofaan stelt u in staat het fysieke uithoudingsvermogen te verhogen en een goede slaap te bevorderen, en een kleine hoeveelheid noten voldoen aan de dagelijkse menselijke behoefte aan eiwitrijk voedsel. Gezond, smakelijk en voedzaam, pijnboompitten zouden in de dagelijkse voeding aanwezig moeten zijn.. Zijn kleine portie in een salade of dessert zal het lichaam verzadigen met nuttige stoffen en helpen de gezondheid te behouden. Laten we het hebben over hoe dit handige product voor de winter thuis te bewaren.

Hoeveel pijnboompitten worden opgeslagen?

Pijnboompitten hebben geen lange houdbaarheid. Dit komt door de chemische samenstelling, een aanzienlijk deel daarvan zijn plantaardige vetten. Als opslagcondities niet worden gevolgd, veranderen vetten hun eigenschappen, waardoor de notenaroma's tot ranzigheid komen. Vorm en verlies van karakteristieke nasmaak zijn ook tekenen van een bedorven product, d.w.z. voorwaarden en bepalingen voor opslag van dit waardevolle en vrij dure product werden geschonden.

Pijnboompitten groeien in dennenappels

Opgemerkt moet worden dat de pijnboommoer alleen voorwaardelijk een moer is. Deze naam zit vast in koken. Dus in de hoofden van de consument blijft de mening hangen dat alle noten een lange houdbaarheid hebben. Pijnboompitten zijn de zaden van Siberische cederhout, goed beschermd tegen uitwendige schade door duurzame schelpen en verstopt in een kegel.. Omdat ze zo beschermd zijn, verliezen noten hun voedings- en heilzame eigenschappen niet gedurende zes maanden, in een gezuiverde vorm wordt de houdbaarheid verminderd tot 2-3 maanden, met inachtneming van bepaalde regels.

Hoe dichter bij de natuurlijke habitat van opgeslagen pijnboompitten, des te langer behoudt het zijn waardevolle eigenschappen en smaak.

Tekenen van schending van de opslagvoorwaarden kunnen een verandering in de kleur van de kern betekenen, de aanwezigheid van schimmel of donkere vlekken op de korrels. De smaakkwaliteiten van cedernoten veranderen drastisch - de smaak wordt aanvankelijk zuurder en dan ranzig en scherp.

Selectie van pijnboompitten voor opslag

Pijnboompitten worden het best in kleine porties geconsumeerd. Het zal nuttig zijn voor de gezondheid (de waardevolle eigenschappen van pijnboompitten worden voor 99% door het menselijk lichaam opgenomen) en zal ons niet doen nadenken over de langdurige opslag van grote volumes. De keuze van noten voor het eten heeft enkele eigenaardigheden. - de moer mag niet overmatig droog zijn, moet worden afgewisseld met poeder (stabilisator) of lange tijd in een lichte ruimte zijn.

Als u pijnboompitten met gestoorde bewaarcondities gebruikt, kan uw mondgevoel veranderen - voedsel dat wordt gegeten of gedronken nadat de noten bitter lijken.

Wanneer het nodig is om een ​​grote hoeveelheid noten te bewaren, aandacht besteden aan de grondstoffen - het is belangrijk hoe alle componenten eruitzien: kegels, schil, pijnboompit-kernel. De oorsprong van het product speelt ook een rol - de noten van de Siberische taiga worden beter bewaard. Chinese noten moeten voorzichtiger worden genomen, waaronder vaak gewijzigde of beschadigde monsters.

Het rijpingsseizoen van pijnboompitten is in september-oktober, waarna de kegels zelf van de bomen op de grond vallen. Vanaf nu kunt u zeker zijn van de versheid van het originele product.

Voorbereiding, hoe de moer eruit te halen en op te slaan thuis

Deze fase zorgt voor een goede bewaring van het product en stelt u in staat om die noten te rooien, die om de een of andere reden twijfel in kwaliteit oproepen.

Pijnboompittenextractie uit kegels

Noten worden losgelaten van de hobbels (hoe dit te doen, getoond in de video hieronder), giet een dunne laag op een droog en plat oppervlak.b (dikke doek of bakplaat) en gedroogd voor meerdere dagen. Onder natuurlijke omstandigheden is het mogelijk om warmte van een kachel of vuur te gebruiken, wat het droogproces zal versnellen.

Het is ten strengste verboden om natuurlijk zonlicht te gebruiken voor het drogen van pijnboompitten. Het beïnvloedt de vetzuren in het product en vermindert de houdbaarheid aanzienlijk.

Overdrogen heeft een nadelige invloed op de kwaliteit van het product, dus het drogen moet constant worden gemonitord - meng, verwijder dubieuze noten.

Opslag van kegels

De vorming van de meest natuurlijke omstandigheden voor de opslag van cederharen, stelt u in staat ze zo lang mogelijk te bewaren. Dit is de beste manier om noten te bewaren.

Kegels moeten niet worden gekreukt en beschadigd. De integriteit van de kegels betekent ook de integriteit van de noten. Verfrommelde en natte kegels worden niet opgeslagen, ze moeten uit alle kegels worden geselecteerd., schil, omzeil het beschadigde gebied en probeer hele goede noten te drogen.

Bewaar cederharen op een koele, droge plaats.

Droge, koele kamer - de beste optie voor het bewaren van kegels. Het is noodzakelijk om ze te bevrijden van loof of naalden, als dat bij het verzamelen van de grond aan de grond blijft, pak de kegels in zakken van natuurlijk textiel (linnen, linnen) verschillende stukken, maak ze zorgvuldig vast, verwijder ze buiten het bereik van knaagdieren.

In termen van het appartement is het mogelijk om de kegels in de koelkast op te slaan. De maximale opslagduur voor noten in deze vorm is 6 maanden..

Inshell Pine Nut Storage

Inshell-moeren vereisen ook selectie en speciale opslagomstandigheden. Bij de selectie van zaden moet aandacht worden besteed aan de integriteit van de schaal, zorg ervoor dat er onder hen geen bedorven, beschimmelde noten zijn.

Het product is ingedeeld in speciale gaszakken, keramische containers of glazen potten, beschermd tegen licht en vocht. Nauwkeurig gesloten en periodiek geïnspecteerd, zullen deze noten 2-3 maanden aanhouden. Een droge, koele ruimte (berging of koelkastdeur) wordt aanbevolen als opslagruimte.

Geschilde noten houden

Hoe pijnboompitten te reinigen voor degenen die ze nodig hebben in grote hoeveelheden? Het is niet aan te raden een warme kernel te kopen.

Er zijn verschillende manieren om pijnboompitten te extraheren.thuis geven we er een paar:

  • Week noten 12-24 uur in water. De schaal wordt zachter.
  • kan giet kokend water voor een paar minuten (5-10 minuten) en dan zijn ze gemakkelijker te gooien.
  • Om het reinigingsproces te vergemakkelijken, worden ze vaak aanbevolen. bak in een pan of calcine in de oven bij een temperatuur van 110-120 ° C gedurende 2-3 minuten (tegelijkertijd moeten ze worden geprobeerd). Het is niet nodig om vet toe te voegen, het heeft hier niets nodig.
  • Een andere optie vergelijkbaar met de vorige. Verwarm de noten in een pan of in de oven (2-3 minuten bij t = 110-120 ° C) en giet dan onmiddellijk de roodgloeiende noten in een kom met zeer koud water (het is raadzaam ijs in het water te gooien zodat het ijskoud is). De schaal van noten scheurt door temperatuur en drukverschil.

Pijnboompitten worden vaak in deze vorm in winkels of op markten gevonden. Het is het beste om meteen een geschilde noot te eten, omdat deze hoogstwaarschijnlijk al enige tijd is opgeslagen..

Geschilde pijnboompitten moeten worden bewaard in een goed gesloten container

Gepelde opslagnoten moeten licht, uniform en dicht zijn, met een zwarte stip bovenop. Noten die te nat zijn worden niet opgeslagen, en die die te droog zijn, zijn waarschijnlijk lange tijd opgeslagen of besprenkeld met een poederstabilisator. Dit vermindert de gunstige eigenschappen van cedar nucleoli aanzienlijk en verhoogt het risico op het verkrijgen van een product dat zijn waardevolle heilzame en smaakeigenschappen heeft verloren.

Noten worden alleen opgeslagen in een goed gesloten container, zonder contact met vocht. (opslagtank moet droog zijn, evenals grondstoffen), lucht en licht. Opslaglocatie - alleen de koelkast. Onder alle omstandigheden verliezen de noten hun voedings- en helende eigenschappen gedurende 2-3 maanden niet.

Omdat ze zonder een schaal achterblijven, kunnen noten gemakkelijk vreemde geuren absorberen en wordt het proces van oxidatie en ranzigheid van vetten versneld.

Pijnboompitten in alle vormen kunnen worden opgeslagen in de vriezer, in een goed gesloten verpakking. Geschilde noot behoudt zijn eigenschappen in dergelijke omstandigheden gedurende zes maanden, in een kegel - tot een jaar. Wanneer u het in de vriezer bewaart, moet u letten op de dichtheid van de container waarin het product is opgeslagen.

Geroosterde noten en hun opslag

Pijnboompitten behouden hun gunstige eigenschappen niet tijdens het frituren, maar hun smaak komt nog meer tot uiting met deze variant van warmtebehandeling. Frituren wordt uitgevoerd in een droge koekenpan zonder olie, op een lage of matige temperatuur met constant roeren en controle.. De vette substanties die in noten worden gevonden, zullen de natuurlijke basis voor het braden zijn. Het op deze manier bereide product wordt onmiddellijk verbruikt en niet opgeslagen, omdat de vetbasis ervan al is getransformeerd door warmte.

Bij het roosteren van de pit wordt cederolie geïsoleerd

Hoe dichter de pijnboompitten zich bij de plaats van groei en de tijd van hun rijping bevinden, hoe nuttiger hun gebruik. Goed bewaard gebleven pijnboompitten zullen u verrassen met hun rijke aroma, uitstekende smaak, nuttige eigenschappen. Als u van plan bent om het product te gebruiken als grondstof voor de bereiding van oliën, recepten van traditionele medicijnen, dan moeten ook de bewaarcondities strikt in acht worden genomen. Onjuiste bewaarcondities kunnen leiden tot de ontwikkeling van schimmel en ranzigheidPer slot van rekening zijn het cederzaden en geen noten, die bestand zijn tegen langere verouderingsperiodes.

Pin
Send
Share
Send
Send