Over de boerderij

De voordelen en schade van hazelnoten voor het menselijk lichaam

Pin
Send
Share
Send
Send


Hazelnoot, of hazelnoot, is de vrucht van een grote hazelaar en wordt nu veel gebruikt als een afzonderlijk voedingsproduct en als ingrediënten of grondstoffen voor de vervaardiging van andere gerechten en producten.

Hazelnoten worden gebakken, gedroogd, de olie wordt eruit gehaald en eenvoudig rauw gegeten.

Dit product heeft een groot aantal stoffen die nuttig zijn voor mensen., het versterken van de algemene toestand van het lichaam en het stimuleren van het werk van individuele organen.

Calorie ruwe hazelnoten

De calorische inhoud van een voedingsproduct wordt bepaald door de energie die door het lichaam wordt opgenomen wanneer het wordt geconsumeerd.

Het wordt uitgedrukt in kilocalorieën. en kan worden berekend, afhankelijk van de kwantitatieve verhouding in het product van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Dus, in koolhydraten en eiwitten, het is 4 kcal / g., En in vetten - 9 kcal / g. Hoe meer vet er zit in een voedingsproduct, hoe hoger de energiewaarde zal zijn en hoe meer calorieën het aan het lichaam zal geven.

De calorische waarde van hazelnoten is vrij hoog - 628 kcal en in zijn energiewaarde is het meerdere malen hoger dan brood, melk en is het een voedzamer product dan vis en vlees.

De samenstelling van hazelnoten in termen van 100 gram Het product is als volgt:

 • eiwitten - 14.94 gram;
 • vetten - 60,75 gram;
 • koolhydraten - 16,7 gram.

De rest van de samenstelling bestaat uit voedingsvezels (9,7 gram), water (5,31 gram) en as (2,29 gram).

De calorische waarde van hazelnoten is 628 kcal per 100 gram, de noot is een voedzamer product dan vlees

Samenstelling van hazelnoten

Hazelnoot is een product dat rijk is aan vitamines.Waaronder het volgende:

 • vitamine A (beta-caroteen);
 • Vitamine B1 (thiamine);
 • vitamine B2 (riboflavine);
 • vitamine B5 (pantotheenzuur);
 • Vitamine B6 (pyridoxine);
 • vitamine B9 (foliumzuur);
 • vitamine PP;
 • vitamine C, E, K, choline.
Onder de micro- en macro-elementen in hazelnoten zijn de belangrijkste waarden de volgende: zink, ijzer, fluor, selenium, kobalt, mangaan, koper, fosfor, natrium, chloor, calcium en kalium.

Bevat een noot en een grote hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetzuren: stearine, oleïne en palmitine.

Hazelnoot heeft ook een vrij groot aantal aminozuren., onmisbaar genoemd vanwege het feit dat ze niet door het lichaam kunnen worden geproduceerd en alleen als onderdeel van voedsel naar ons toe komen:

 • isoleucine, dat bloedhemoglobine helpt produceren;
 • leucine, dat een algemeen versterkend effect heeft op de menselijke immuniteit;
 • lysine, dat een positief effect heeft op de mannelijke potentie, verbetert de conditie van de huid, het haar en de botten door de opname van calcium door het lichaam te bevorderen;
 • tryptofaan, dat de aanmaak van het hormoon vreugde stimuleert (serotonine);
 • methionine, die de werking van de lever en het maagdarmkanaal verbetert;
 • threonine, bijdragend tot de vorming van collageen en elastine;
 • fenylalanine, dat het menselijk geheugen verbetert.
Fundakt bevat een grote hoeveelheid vitamine- en sporenelementen, meervoudig onverzadigde vetzuren, aminozuren

De voordelen en gunstige eigenschappen voor het lichaam van mannen, vrouwen en kinderen

Meestal hazelnoot rauw of gefrituurd gegeten. Opgemerkt moet worden dat het in zijn ruwe vorm meer voedingsstoffen zal bevatten, waarvan sommige tijdens het warmtebehandelingsproces verloren gaan.

Bovendien het gefrituurde product bevat meer calorieën.

De hazelaar bezit dergelijke nuttige eigenschappen voor een organisme:

 • indien gebruikt, kan zelfs in een kleine hoeveelheid het hongergevoel worden geblust;
 • helpt herstellen van vroegere ziektes en operaties die het lichaam verzwakken;
 • voorkomt bloedarmoede en helpt het te bestrijden;
 • versterkt de spieren van het hart, de wanden van bloedvaten en haarvaten, maakt ze duurzamer;
 • helpt spataderen te bestrijden;
 • voedt het lichaam met voedingsstoffen;
 • helpt bij tromboflebitis;
 • versterkt het spierweefsel van het lichaam, zodat hazelnoten vooral nuttig zijn voor mensen die worden geassocieerd met zware lichamelijke inspanning;
 • verbetert het maagdarmkanaal, bevordert intestinale peristaltiek, vanwege de aanwezigheid in de samenstelling van een grote hoeveelheid vezels;
 • de aanwezigheid van tamelijk zeldzame hazelnootsubstantie paclitaxel heeft uitgesproken antioxiderende eigenschappen. Deze verbinding voorkomt de vorming van kankertumoren en is in staat om actief celmutatie te bestrijden;
 • positief effect op het werk van de hersenen, verhoging van de efficiëntie;
 • helpt om bestaande toxines en slakken kwijt te raken;
 • helpt bij de bestrijding van dergelijke aandoeningen van het zenuwstelsel, zoals slapeloosheid, rusteloze of depressieve toestand, terugkerende en aanhoudende hoofdpijn, verbetert de werking van het centrale zenuwstelsel;
 • helpt om avitaminosis te elimineren en is een effectief middel om het te voorkomen;
 • is een effectief antiparasitair en antihelminthisch effect;
 • Olijfolie op basis van pindaolie is een goed middel tegen brandwonden;
 • Afzonderlijk geïsoleerde hazelnootstoffen worden in de cosmetologie gebruikt om de conditie van haar en huidproblemen te verbeteren.
Hazelnoot kan honger stillen, voorkomt bloedarmoede, verbetert de werking van het maag-darmkanaal en nog veel meer

Spreken over de voordelen van hazelnoten, moet apart worden opgemerkt de positieve impact op de algehele gezondheid van kinderen, aanstaande moeders en de ontwikkeling en vorming van de foetus tijdens de zwangerschap.

Met de opname van hazelnoten in het dagelijkse dieet van zwangere vrouwen, helpen noten om de gewichtstoename te reguleren, wat nogal een kwestie van urgentie is bij het dragen van een kind.

De hazelnoot helpt ook bij het vormen van het skelet en botweefsel van het kind, zijn zenuwstelsel. Bovendien kunnen hazelnoten vaak worden gebruikt als vitamines, die nu in toenemende mate worden voorgeschreven aan toekomstige moeders.

Na de bevalling het eten van hazelnoten voor een zogende moeder is ook erg nuttig. - hazelnoot heeft de mogelijkheid om de melkproductie te stimuleren tijdens de lactatieperiode van een vrouw, bovendien wordt de melk zelf voedzamer en bevat deze meer heilzame stoffen voor het kind.

Even voordelig is hazelnoot en voor de gezondheid van de man. - de fytosterolcomponent die het bevat, verlaagt aanzienlijk het cholesterolgehalte in het bloed, wat een belangrijk kenmerk is bij de preventie van verschillende prostaatziekten.

Ook noten vanwege de samenstelling bevordert de ontwikkeling van een voldoende aantal mannelijke hormonen, verhoogt de duur van geslachtsgemeenschap en verbetert de kwaliteit van het sperma.

Kanker Hazelnoot:

Contra-indicaties en mogelijk letsel

Als je hazelnoten eet, moet je dat weten de optimale hoeveelheid is 50 gram per dag (al in gezuiverde vorm).

Bovendien moet voorzichtigheid worden betracht bij het gebruik ervan, of zelfs volledig worden uitgesloten van het dieet, mensen:

 • met individuele intolerantie of allergische reacties op het gebruik;
 • contra-indicaties zijn ziekten van de alvleesklier, lever.

Dat zou je ook moeten weten overmatig gebruik van hazelnoot kan schadelijk zijn - leiden tot spasmen van bloedvaten van het hoofd en bijgevolg tot hoofdpijn.

Recepten die worden gebruikt in de traditionele geneeskunde

Voor kinderen van de lagere en middelbare schoolleeftijd, maar ook voor kenniswerkers is het handig om het volgende drankje te gebruiken.

Bak 50-60 gram noten, vermalen in een vijzel met een kleine hoeveelheid vanille en combineer met een halve liter warme melk.

Voeg twee eetlepels honing toe, houd 15-20 minuten aan en gebruik twee of drie keer per dag.

Met verhoogde druk U kunt de volgende infusie gebruiken. Een eetlepel hazelnootschilfers wordt met een glas melk gegoten, aan de kook gebracht en gedurende een half uur met water besmeerd.

Filter vervolgens, voeg twee eetlepels honing toe en neem een ​​halve glas per dag in kleine porties.

Hazelnoten worden gebruikt in de recepten van de traditionele geneeskunde als gezichtsmaskers, tincturen en afkooksels.

Infusie, gebruikt voor overwerk, nervositeitmet urolithiasis. De korrels worden gesneden en een nacht in water gedrenkt, vervolgens gemalen in een vijzel met vanille, gemengd met hete melk in de hoeveelheid van een halve liter met de toevoeging van twee eetlepels honing.

Sta 15 minuten aan en neem twee tot drie keer per dag.

Voor gezichtshuid is het handig om het volgende masker te gebruiken. op basis van hazelnoten met een appel. Een halve kop appelschillen wordt gehakt in een vleesmolen, uit de resulterende massa geperst door verschillende lagen gaasjesap.

Tweederde van een kop hazelnoten wordt zorgvuldig gemalen en gemengd met een geperste appelmassa, waarna het resulterende masker op het gezicht kan worden aangebracht.

Houd het 15-20 minuten vast, spoel het daarna af met koud water en veeg het af met een tonic voor het gezicht.

Hazelnoten zijn een vriend van het hart:

Aldus vanwege de samenstelling ervan hazelnoot is nuttig voor menselijke consumptie als een voedselproduct en als een therapeutisch middel dat wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van een groot aantal ziekten.

Pin
Send
Share
Send
Send