Over de boerderij

Wat meststof voor knoflook toe te passen bij het planten in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Knoflook is een pittige cultuur met een helder aroma, de sterkste antiseptische en antioxidant, niets onvervangbare specerijen voor het inblikken, koken en salades. Knoflook wordt bijna elke dag op de boerderij gebruikt, dus je kunt je geen moestuin voorstellen zonder een groot bed van deze handige specerij. Een garantie voor een rijke oogst van deze unieke groente is bemesting in de herfst tijdens het planten.

Heb ik meststof nodig voor knoflook?

Het wortelsysteem van een cultuur is vrij zwak, beperkt en oppervlakkig, dus voor volledige groei, grote koppen krijgen, is het noodzakelijk om de grond te bevruchten en de planten zelf te voeden, en je moet niet op meststoffen besparen.

Knoflook kan op twee manieren worden geplant - winter en lente, d.w.z. voor de winter of met het begin van de lente. In beide gevallen is het noodzakelijk om de groente te voeren. Om ervoor te zorgen dat de winterknoflook sterk groeit, niet te kwetsen, om een ​​goede oogst van hoge kwaliteit te geven, is het nodig om de grond 2-3 weken voor het planten, of zelfs een maand, op het bed te brengen.

Knoflookbed
Knoflook verdraagt ​​geen zure en drassige grond - in het voorjaar kan het zaad eenvoudig rotten in de vochtige grond. De plaats voor een bed is open, zonnig en droog gekozen.

Bodembewerking voor aanplant

Knoflook moet, samen met andere gewassen, worden opgenomen in de 4-5 jarige cyclus van vruchtwisseling, De beste voorgangers zijn komkommers, courgette, peulvruchten, vroege of bloemkool, vroege groenten, salades. Het bed moet eerst worden behandeld met een oplossing van kopersulfaat - 1 lepel per emmer water voor desinfectie.

Dan moet je de grond tot een diepte van ongeveer 20 cm opgraven, het onkruid en hun wortels verwijderen, rijkelijk bemesten met humus. Op 1 plein. m maak minimaal 5 kg gerot humus of compost, voeg er 20 g superfosfaat en een glas houtas aan toe. Daarna wordt de grond goed bewaterd en een tijdje bedekt met een film. Voorafgaand aan de landing van de kruidnagelen, zal de grond brokkelig blijven, verzadigd met zuurstof en licht neerslaan.

De beste meststoffen in de lente en de herfst

Organisch (as en mest)

Verse mest werkt heel goed als een topdressing, maar het wordt niet aangeraden om het in de herfst te maken: de koppen raken los en de plant zelf is vatbaar voor schimmelziekten. Bovendien mest lokt actieve groei van groene massa uiten de hoofden zullen klein blijven. Slurrie is het beste om de bedden in de lente te voeden, verdunnen met water in een verhouding van 1: 6, dit 2-3 keer herhalen gedurende het groeiseizoen.

Houtas is geweldig voor knoflookmest

Een uitstekende organische meststof is as. Het wordt samen met de compost meegebracht tijdens het graven of tijdens het planten rechtstreeks aan de groeven toegevoegd. Het is mogelijk om binnen een paar weken na het planten een oplossing van as te gieten: 1 eetlepel per 1 liter water, 2-3 liter per vierkante meter. m landingen. Houtas is een complete complexe meststof bestaande uit een reeks sporenelementen, de introductie ervan draagt ​​bij tot de groei van grote koppen.

Bemesten met chemicaliën

Chemische meststoffen hebben ook een zeer goede invloed op de groei en ontwikkeling van hoofden. Alvorens in de herfst te planten, is het noodzakelijk om de aarde te bevruchten met superfosfaat- en kaliumzouten. Kalium zal helpen bij het vormen van een krachtig wortelsysteem van tanden voor het begin van koud weer, wanneer de grond nog warm genoeg is, en hierdoor zal het koude winterweer goed worden getolereerd door planten.

Stikstofhoudende organische stoffen of stikstofhoudende meststoffen mogen niet in de herfst worden gebruikt - omdat stikstof een actieve groei van groene plantenmassa veroorzaakt en geen wintergroente nodig heeft. Maar we moeten niet vergeten dat stikstof in de lente wordt bevrucht voordat de scheuten verschijnen.

Kaliumzout helpt vooral in het najaar

Kaliumzout, dubbel superfosfaat, kaliumsulfaat en nitrofhoska zijn het meest nuttig in de herfst naar eigen goeddunken. Het is het beste om ze op een uitgebreide manier te maken, mengen met as en organische meststoffen - humus of compost.

Welke plant sideraty

Omdat knoflook zeer goed reageert op organisch materiaal en op zijn 'groene' voorgangers, houdt het van vruchtbare en goed bemeste gebieden, en dan is het gebruik van groene mest als meststof natuurlijk zeer nuttig.

Zaad sideratov onder winterknoflook - de perfecte manier om de grond in de bedden te bereiden.

Het land waar de tuin zal staan, zou rond eind juli vrij van gewassen moeten zijn. En onmiddellijk daarop worden siderata planten gezaaid - peulvruchten, granen (rogge, gerst), maar de beste optie is mosterd of phacelia.

De wortels en alle groene massa van deze planten bevatten een grote hoeveelheid vluchtige productie en essentiële oliën, die schadelijk zijn voor veel ongedierte en virale en schimmelziekten uitroeien. Phacelia wint heel snel groene massa - voor 1,5 maand tot 200 - 300 kg per honderd delen (equivalent aan 250 kg toorts / honderdste).

Drie weken voordat een cultuur wordt geplant, maait de groene mest (voordat de bloei begint), wordt het tuinbed opgegraven en worden jonge planten begraven in de grond tot een diepte van 15-20 cm. , kalium, calcium en andere essentiële groenten voor groei en ontwikkeling.

Alvorens knoflook te planten, is de sidedrate op de plant niet slecht
Biomassa, ingebed in de bodem voor snelle ontbinding, zal met succes humus of compost vervangen, de eigenschappen van de aarde aanzienlijk verbeteren, het licht, brokkelig maken, verzadigen met zuurstof.

Voor het planten van knoflook, is extra losmaken niet nodig, het is genoeg om groeven en planttenen in te maken. Veel ervaren tuinders worden geadviseerd om deze methode te gebruiken om de kwaliteit van de bodem voor uien en knoflook te verbeteren.

Knoflookcultuur is populair geworden en is onmisbaar geworden voor gebruik vanwege de gunstige antiseptische eigenschappen en de unieke heldere smaak. Het is onmogelijk om de winter inblikken, augurken, heerlijke eerste en tweede gangen, hartige snacks zonder deze specerij. Hoe bescheiden knoflook ook is, de juiste landbouwtechnologie van teelt, verzorging en dressing zal helpen om uitstekende oogsten te bereiken en om het hele jaar door een familie van strakke, geurige kruidnagels te voorzien.

Bekijk de video: Zelf thuis uien kweken (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send