Over de boerderij

Hoe en wat bomen in de herfst sproeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Behandeling van ziekten en plagen opgenomen in het verplichte programma van tuinwerk. Afwijken van de eisen van de landbouwtechniek leidt tot de geleidelijke accumulatie van ziekteverwekkers. Haast van infecties neemt een substantieel deel van het gewas, vernietigt de schoonheid van de tuin. Hoe de verspreiding van ziekten te voorkomen en de vruchtboom in de herfst na de oogst te besproeien, wordt later in het artikel besproken.

Taken van de herfst spuiten van een fruitboom

De strijd tegen ziekten en plagen op fruitbomen en struiken moet het hele seizoen worden uitgevoerd. Maar tijdens het groeiseizoen is het onmogelijk om grote concentraties medicijnen te gebruiken: er is een risico op het verbranden van delicate groenen, knoppen en bloemen. Vogels, kikkers en nuttige insecten kunnen worden aangetast. Er zullen problemen zijn met de ecologische zuiverheid van de oogst.

Er is een optimale tijd wanneer het toegestaan ​​is geconcentreerde, effectieve doseringen toe te passen zonder schade aan de tuin: aan de vooravond van de winter, na bladval.
Elke boom wordt bespoten met een luifel met een specifiek doelwit.

Specifieke data

Vóór de winterslaap rijpen het hout en de schors van bomen en worden ze sterk. Schiet hout. Foliage geeft alle voedingsstoffen en vliegen. De eerste vorst verhardt de planten uiteindelijk. Ziekteverwekkers blijven in de winter op kale takken en bladeren die rondgevlogen zijn. Krachtige middelen zullen de planten niet verbranden, maar ze zullen veel overwinterende parasieten vernietigen, vooral microscopische schimmels.

De behandeling wordt uitgevoerd door waterige oplossingen te besproeien, zodat de omgevingstemperatuur boven nul moet zijn.

Het najaarsproeien van het tuinperceel wordt uitgevoerd na het gebladerte en de eerste vorst is gevallen (of volledig bevriest), bij een luchttemperatuur boven +4 graden.

De geschatte tijd voor Centraal-Rusland, het zuiden van de Oeral en Siberië is de middelste of tweede helft van oktober.

De verwerkingstijd van fruitbomen in elke regio varieert

Door maankalender

Sommige tuiniers relateren het werkschema aan de maankalender. De strijd tegen pathogenen is vooral effectief wanneer deze vijanden zwak en kwetsbaar zijn.

De optimale data zijn de Nieuwe Maan en twee dagen erna, evenals de tijd die het kost voor de opkomende Maan om langs de "vruchteloze" tekenen van Waterman, Leeuw en Maagd te reizen. Als de weersomstandigheden je niet toestaan ​​om zulke dagen te kiezen, dan zal de fase van de afnemende maan in dezelfde "vruchteloze" sterrenbeelden, evenals in Ram of Gemini, doen.

Dergelijk spuiten ten tijde van de "vruchtbare" Kreeft, Vissen en Stier wordt niet aanbevolen.

Objecten verwerken

Insecten en hun eieren leggen, pathogene sporen - dit alles zit verborgen in spinnenweb gedroogde droge bladeren, in gemummificeerde vruchten, in scheuren van de schors en op het oppervlak, in bladafval en eronder. Alle takken, stammen, vorken, de grond onder de kroon, de omgeving moet worden gedesinfecteerd.

Herfstverwerking heet uitroeiing, totaal en continu. Het is nuttig voor ALLE bomen en struiken - bodem, bes, decoratief.

Spuiten is ook onderworpen aan:

 • druiven, rozen;
 • aardbeien bedden;
 • het planten van kruidachtige vaste planten;
 • paden en paden;
 • houten hekken;
 • wandtapijten;
 • verschillende decoratieve ontwerpen;
 • inventaris, hulpmiddelen.

Verschillende micro-infecties van bacteriële en schimmelachtige aard worden het meest effectief onderdrukt - schurft, poederachtige meeldauw, spotting, moniliose, coccomycose, botrytis en vele andere (er zijn slechts enkele tientallen pathogenen die alomtegenwoordig zijn). De betekenis van het werk neemt toe na een regenachtige zomer, toen massale uitbraken van ziekten werden waargenomen.

Naast bomen is het wenselijk om aangrenzende gebieden te sproeien

Het gevecht is ook gericht tegen mossen en korstmossen. Maar insecten zijn minder kwetsbaar, omdat ze zich al hebben verborgen in de grond, sommige onder de schors en in de toppen. Maar ten dele worden de plagen uitgeroeid: wolluis en kussen op druiven, overwintering leggen van zijderupsen aan bomen; mot cocons in scheuren in de schors, enz.

Werkvoorschriften

Om een ​​maximaal effect te bereiken, is het noodzakelijk om rekening te houden met enkele belangrijke details.

 1. Pre-doe het noodzakelijke snoeien van bomen en struiken, verwijder korstmossen en tinder paddestoelen, schraap en verbrand (of diep composteren) het gevallen blad.
 2. De behandeling wordt uitgevoerd door te besproeien met de verplichte SMALL-spray. Het medicijn moet bezinken op het oppervlak van een continue mist.
 3. Geschatte vloeistofconsumptie: 2-3 liter per gemiddelde boom, 1-2 emmers per 100 vierkante meter.
 4. Het weer is windstil, zonder neerslag. Het is wenselijk dat de voorspelling wordt beloofd voor een paar droge dagen.
 5. Ze werken bij bewolkt weer of 's avonds (vóór zonsondergang) - denk eraan dat de luchttemperatuur niet lager dan +4 graden mag zijn.
 6. Als u van plan bent spuitbomen wit te spuiten, dan wordt deze geproduceerd na het spuiten.
Spray beter in de ochtend of avond.

Voorbereidingen om de tuin te besproeien

Chemische middelen met het effect van desinfectie worden gebruikt. Voor een specifiek gebied is slechts één van de opties geselecteerd.

Ureum (carbamide)

Ureum is geen giftige chemische stof, het wordt als milieuvriendelijk beschouwd. Populaire en betaalbare stikstofmeststoffen kunnen gemakkelijk in water worden verdund, bij het spuiten worden ziekteverwekkers "verbrandt" zonder de in slaap gevallen planten te beschadigen. Concentratie is erg sterk: 6-7% (600-700 g ureum per 10 liter water). Soms wordt 50 g kopersulfaat aan een dergelijk mengsel toegevoegd (in dit geval wordt alles opgelost in heet water en vervolgens afgekoeld).

Ureumkorrels voor sprays

Kopersulfaat en Bordeaux-mengsel

Kopersulfaat is een agressieve chemische stof en de kosten ervan zijn ook behoorlijk hoog. Als er een wens is om deze tool te gebruiken, neem dan een oplossing met een concentratie van 1% (100 g per 10 liter water) voor appels en peren, terwijl de rest van de gewassen een twee keer zwakkere dosis nodig hebben (100 g per 20 liter).

De beste optie wordt als 3% Bordeaux-vloeistof beschouwd: 300 g kopersulfaat en 300 g gehydrateerde kalk (of 500 g ongebluste kalk) per 10 liter water. Evenzo wordt Bourgondische vloeistof bereid, alleen kalk wordt vervangen door natriumcarbonaat.

Kopersulfaat beschermt goed tegen ziekten

IJzersulfaat en de dosering

IJzervitriol wordt vanuit milieuoogpunt nuttiger geacht, bovendien is het meer winstgevend in prijs. Voor peren en appelbomen wordt een 5% -oplossing gemaakt (500 g stof per 10 liter water), voor de rest van de planten - 3% (300 g per emmer).

Na een paar dagen kan het hout zwart worden - dit is een normale reactie op ijzersulfaat.

De knoppen, die sinds de herfst met dit medicijn zijn behandeld, bloeien enkele dagen later in het voorjaar.

Na behandeling met ijzersulfaat kan de boom zwart worden

Beveiligingsmaatregelen

Ureum en ijzersulfaat behoren tot de 3e klasse van gevaar voor de mens, kopersulfaat - tot de 2e (schadelijker). Gespoten in werkkleding en rubberen handschoenen. Het is wenselijk om de ogen te beschermen met een bril en het neus- en mondmasker-type "Petal" of katoenen gaasverband.

Alle acties met drugs geproduceerd uit de buurt van kinderen, huisdieren, eten. In geval van accidentele inname van grote doses chemicaliën - is maagspoeling en een spoedbehandeling bij een arts aangewezen.

Opslagomstandigheden en houdbaarheid van mengsels

De gegarandeerde houdbaarheid van ureum is van zes maanden tot twee jaar, kopersulfaat tot drie jaar, ijzer - zonder beperkingen. In werkelijkheid behouden al deze chemicaliën hun eigenschappen nog heel lang - tien jaar of langer, vooral wanneer ze in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Als het wordt geopend, moet de stof worden beschermd tegen vocht, het wordt aanbevolen om deze gedurende zes maanden te gebruiken.

Er is geen gevaar voor ontploffing en brand.

Soms vindt u tips over het verwerken van chemische oliën in de tuin - vaseline, dieselolie, enz. De oliefilm omhult de insecten en ze sterven aan verstikking. Wat betreft vaseline, op basis daarvan wordt het medicijn 30+ geproduceerd, maar het wordt aanbevolen om de LENTE te gebruiken, voordat de knop breekt. Veel landbouwkundigen beschouwen geïmproviseerde middelen zoals dieselolie (400 ml per 10 liter water) of kerosine gevaarlijk voor planten.

De resten na het spuiten worden weggegooid.

Vroeger gebruikten boeren op grote schaal de giftige chemische Nitrofeen, maar het is al lang erkend als het meest schadelijke kankerverwekkende en verboden in de meeste landen (inclusief Rusland); niet te koop.

Overeenkomsten en verschillen in verwerking in de lente en de herfst

 • Zowel de late herfst als het vroege voorjaar zijn belangrijk (voordat de knoppen opzwellen) spuiten. Neem in het voorjaar dezelfde middelen als in de herfst.
 • Pas in het voorjaar warm water (+65 graden) en het medicijn 30+ toe.
 • In het najaar is er meer manoeuvreerruimte, maar in de lente is het soms gemakkelijk om te laat te zijn, vooral als de hitte onverwacht vroeg en snel kwam.

Deskundigen adviseren om niet te verwaarlozen de tuin te behandelen en te besproeien met ziektes die de herfst uitroeien. Het gevaar voor nuttige organismen en de bodem is minimaal en de voordelen voor de tuin zijn groot.

Bekijk de video: HEDERA. Hoe kom je van de Hedera af? (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send