Over de boerderij

Hoe een mandarijn van het bot thuis te laten groeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Weinig mensen denken dat een vruchtbare exotische boom kan worden gegroeid uit een mandarijnzaad. Heerlijke citrusvruchten zullen blij zijn met hun eigen, maar niet grote, regelmatige oogst. Om je eigen mandarijnboom op het raam te hebben, is het niet nodig om in de tropen te leven. Het volgende materiaal laat thuis mandarijnen groeien, waardoor fouten worden voorkomen.

Is het mogelijk om thuis mandarijn van het bot te laten groeien?

Onlangs zijn mandarijnen met succes gekweekt in kassen, winterkassen en op de ramen. De amateurs van tuinlieden leerden de ingewikkeldheid van groeiende exotische bomennu is het voor niemand geheim. Vanwege de twijfel of het vruchten zal afwerpen, zijn velen aarzelend om een ​​exotisch huisdier in hun raam te starten.

Room Mandarin

Het uit de steen laten groeien is gemakkelijker dan ooit, maar om de vruchten te krijgen, moet je enkele aanbevelingen opvolgen. De voordelen van het fokken van mandarijnen in het appartement:

 • citrusplant volgens kenmerken pretentieloos en vasthoudend;
 • nette kleine boom in een prachtige pot versier het interieur;
 • de boom zal blij zijn met overvloedig gebladerte en aangenaam aroma;
 • boomeigenaren merken het op helpt bij depressie en vermoeidheid.
 • Mandarijn, zoals kamerbloemen vereist geen speciale zorg;
 • je kunt het laten groeien van elke gekochte mandarijn;
 • van een bot zal het blijken uitstekende sierboom.

Om het bot goed te laten ontkiemen, moet je verschillende soorten mandarijn kopen. Verwijder de grootste zaden van binnenuit. Klein en zacht werken niet, ze moeten worden weggegooid..

Voor binnenkweek is het beter om te kiezen voor laag-groeiende soorten.

Als u geen rekening houdt met de vruchtzetting, kunt u ter wille van een groenblijvende plant op het raam zaden van elke gekochte mandarijn planten. Voor geurige vruchten wordt aanbevolen de volgende soorten mandarijn te planten:

 1. Skoroplodny-klasse van citrus Unshiu (Unshiu) Hij wordt beschouwd als zeer vruchtbaar en pretentieloos. Een korte boom heeft een spreidende kroon met flexibele takken. Met voldoende zorg en extra verlichting, zal mandarijn vrucht dragen zonder op te houden.
 2. Binnentype van mandarijn Murcott (Murcott) kun je zoet worden, zoals honing, fruit. Het rijpingsjaar is zomer.
 3. Vroegrijpe boom Shiva-Mikan (Shiva-mikan) overleeft perfect in de binnenomgeving. Overvloedig bloeit en draagt ​​vrucht. Het vruchtgewicht kan 30 gram bedragen.
 4. Velen groeien met succes Clementine mandarijnen op het raam.. Om vrucht te dragen en niet "wild" te groeien, is een ent van een takje gekweekte citrus nodig.

In principe kun je elke mandarijn planten, de vraag is of hij vruchten zal afwerpen? Het antwoord op deze vraag en vele andere aspecten van hieronder groeien.

Zal een sierboom uit een steen worden gegroeid?

Deskundigen zijn unaniem van mening dat een boom zonder een ent geen vruchten zal afwerpen. Laat je niet afschrikken, het is gemakkelijk om een ​​gekweekte ent te verkrijgen, één takje is voldoende. De op deze manier geteelde mandarijnen, 3-4 jaar lang, verheugen zich over oranje fruit.

Als u niet inent, zullen de mandarijnen klein, groen en smaakloos zijn.

Het transplantaat zal snel wortel schieten op een goed gevestigde kroon. Zo'n plant kost veel minder dan het kopen van citrus in een bloemenwinkel. Veel amateur-tuinders delen takjes voor het fokken van verschillende rassen van gekweekte mandarijn.

Soms wordt mandarijn verkocht met een takje dat kan worden geënt of geroot.

Er zijn gevallen waarin mandarijnen in de handel worden gebracht met takjes. Om te experimenteren, kun je proberen het in te druppelen of te implanteren. U hoeft niet bang te zijn voor moeilijkheden, er zullen geen problemen zijn met de plant. Inspanning zal worden beloond met een geurige oogst.

Optimale omstandigheden voor groei

Een niet-pretentieuze plant vereist een aantal voorwaarden voor plaatsing en cultivatie. Als u deze vereisten in acht neemt, kunt u het hele jaar door vruchten plukken. Als de boom goed wordt onderhouden, zal hij constant bloeien en vrucht dragen. Vaak kun je op de ramen mandarijnen vinden met vruchten van verschillende volwassenheid. Voorwaarden waaraan moet worden voldaan:

 • stabiel temperatuur conditie niet lager +14 graden;
 • de beste plek in huis ongeschadigde ramen aan de zuidkant;
 • plant moet voldoende luchtvochtigheid hebbenhet kan worden bereikt door te sproeien;
 • tijdens de droge periode is het noodzakelijk zorg voor regelmatige watergift (het wordt aanbevolen om er een bak met water naast te plaatsen);
 • herfst en winter, verminder de frequentie van drenken, voeg grond het losmaken toe;
 • voer in de lente universele meststoffen.
In het eerste jaar van mandarijn vruchtvorming, zijn sommige bloemen vastgemaakt

In volwassen planten vormen een kroon, verwijder overtollige twijgen. Met overvloedige bloei in het eerste jaar van vruchtvorming, is het beter om een ​​deel van de bloeiwijze te knijpen. Dit wordt gedaan om de jonge boom niet te belasten. Het is noodzakelijk om de conditie van de mandarijn te controleren, zodat er geen ziekte op de bladeren en uitdroging is.

Een gebrek aan vocht kan de plant vernietigen en een te grote overvloed zal de wortels doen rotten.

Hoe een bot kiezen voor planten?

Bot genomen uit de rijpe fel oranje kleur van de vrucht. Geel en groen zijn niet geschikt. Om 2-3 spruiten te krijgen, moet je minstens 10 sterke zaden verzamelen.. Planten is beter om direct te maken, niet nodig om te wachten tot de botten droog en rimpelig zijn. Het is beter om mandarijnen te kopen in het seizoen van natuurlijke vruchtvorming, in de herfst of winter.

De rest van het jaar is er een grotere kans op het produceren van hybride opnames van slechte kwaliteit. De kwaliteit van het zaad kan met water worden gecontroleerd.. Zware zaden zullen zinken, hol blijft bovenop drijven. Dankzij de selectie van hoogwaardige zaden zullen zaailingen sterk en stabiel zijn. Zwakke zaden kunnen na verloop van tijd afsterven.

Landingsomstandigheden

Voorwaarden lijken misschien moeilijk, maar dit zijn slechts subtiliteiten waaraan moet worden voldaan. In de toekomst zal alles veel eenvoudiger zijn, het belangrijkste is om alles goed te doen. Voorbereide botten, voordat ze in de grond vallen, moeten een training ondergaan.

 1. Zaden moeten worden ontsmet van de effecten van schimmels, waterstofperoxide-oplossing. De verhouding van peroxide en water is 1:10. Het is voldoende om de botten in de oplossing te dopen en te verwijderen.
 2. Neem vervolgens een schoteltje of een andere container en bedek het met een zachte doek. Wikkel de zaden erin. Bevochtig goed met een doek. Zorg er dagelijks voor dat het nat is. Giet zwaar met water is niet nodig, van de overvloed aan vochtzaden rot.
 3. Als het kiemingsproces vervelend lijkt, je kunt botten meteen in natte grond zaaien. Als de zaden niet ontkiemen, zal deze optie niet werken.
Diepte van het zaaien mandarijnzaad 1-2 cm
 1. Over een paar dagen gaan de zaden voorbij.. Op dit punt moet je de grond voorbereiden op hun landing. Het is beter om lichte niet-zure grond te verkiezen. De samenstelling van het land kan worden gekocht of zelf worden gekookt. Op 1 deel zand neemt u 2 delen van de aarde en humus. Goed geschikt land dat in de bosriem wordt genomen.
 2. Kleine oogstpot. Zet er botten neer. Plantdiepte van 1-2 cm. Zwakke spruiten kunnen altijd worden verwijderd. Sterk - getransplanteerd.
 3. Sommigen oefenen groeiende zaailingen in wegwerpbekers. Deze methode heeft recht op leven, maar het is beter om turf of bloempotten te nemen. In een glas verdampt vocht slechter.
 4. Water zoals de grond vereisthet zou altijd nat moeten zijn.
 5. Maak de grond lostotdat de plant goed geroot is, niet noodzakelijk.
 6. Om mandarijnen te laten groeien, moet je snel groeien zorgen voor extra verlichting. Dit geldt vooral voor de winterperiode wanneer natuurlijk licht niet genoeg zal zijn.

Door het aantal scheuten is het mogelijk om te beoordelen hoe hoog de botten waren. Bij het planten van 10 zaden normale kieming 3-5 zaailingen. Sommige van de zaailingen kunnen tijdens het rijpen sterven. Natuurlijke selectie zorgt ervoor dat je sterke scheuten krijgt.

Hoe zorg je voor een jonge zaailing

Zorg is een regelmatige besproeiings- en sproeibladeren. Zodat de bladeren geen pijn doen, spuit ze niet met water uit de kraan. Laat het minstens één nacht staan. Het is goed om een ​​speciale gieter te hebben, waarin gescheiden water zal zijn.. Om de wortels niet te rotten, in het water, kun je een beetje kaliumpermanganaat toevoegen.

Ontkiemde zaden van mandarijn

Als preventieve maatregel tegen bladluizen en zwarte vliegen moet de uienschil rondom de plant worden geplaatst. EAls het ongedierte is begonnen, wordt het jonge boompje gewassen met water doordrenkt met knoflook, wasmiddel of zout. Midges kunnen op het oppervlak van de bodem leven. Het moet losser worden.

Inenting van kamerplanten

Om de citrusboom vruchten te laten afwerpen, is het noodzakelijk het snijden van variëteitmandarin te inoculeren. Secties worden gedesinfecteerd met een scherp instrument. Op het moment van transplantatie moet de jonge boom zo dik zijn als een potlood. Methods of vaccination set, kies de meest handige optie:

 • T-vormige graft een ondiepe snede onder de schors gebruiken;
 • enten in een scherpe hoek, de snede is bevestigd aan de snede in de boom;
 • V-vormige incisie Het wordt gedaan in het midden van de wildernis, een takje wordt erin geplaatst.
Enten Mandarin

Graft moet snel en nauwkeurig zijn. De vaccinatieplaats is stevig verbonden en bedekt met een tuinpek. Om een ​​comfortabele plant na het transplantaat te garanderen, kunt u deze bedekken met een doorzichtige zak of een glazen pot. Je kunt groeistimulerende middelen gebruiken.

Een geroot en geënte boom, die aan de zuidkant is met voldoende irrigatie en bemesting, zal u verrassen met een overvloed aan mandarijnen. Met behulp van tips over het kweken, kunt u veilig beginnen met planten. Zoals de ervaring leert, blijkt dat iedereen een tangerine kan laten groeien uit een steen.

Pin
Send
Share
Send
Send