Over de boerderij

Hoe en wat de behandeling van druiven in de herfst van ongedierte en ziekten te maken

Pin
Send
Share
Send
Send


Druiven zijn niet-pretentieuze gewassen die geen zorgvuldig onderhoud vereisen. Maar om een ​​stabiele en gezonde oogst te krijgen, moet men de basisregels van landbouwtechnologie volgen, waaronder de herfstbehandeling van struiken tegen ziekten en plagen in het najaar. Over de implementatie van deze activiteiten en de timing zal in dit artikel worden besproken.

Het belang van het besproeien van druiven in de herfst

Veel insecten, hun larven, en schimmelsporen tolereren gemakkelijk temperaturen onder het vriespunt in plantenresten, schors en zelfs aarde.. Om gezonde scheuten in het voorjaar te krijgen, moet je in de herfst een grondige verwerking van planten in de tuin uitvoeren. Dit zal helpen om de druiven tegen ziekte te beschermen, om de winter zonder problemen te overleven. Maar voordat u begint te werken, moet u de wijnstok inspecteren om tekenen van ziekte te detecteren. Identificatie van laesies biedt de mogelijkheid om een ​​behandeling met speciale medicijnen uit te voeren, om het resultaat te krijgen voor het begin van koud weer. Zonder de juiste aandacht heeft een verzwakte plant weinig kansen om de strenge vorst te overleven.

De wijngaard gekweekt in de herfst in de tuin begint snel te groeien in de lente, komt sneller in de vegetatiefase, wat een goede referentie is voor de toekomstige oogst. Als je de eeuwige bessen niet besproeit en voedt, lijdt de cultuur op zijn best onder de kou en begint te zwakker te worden van de winterslaap, door meer kracht en energie aan het herstelproces te besteden. In het ergste geval sterft de onbehandelde struik, geholpen door micro-organismen die de druiven raken vóór het begin van koud weer.

Het verwerken van de wijnstok in de herfst draagt ​​bij aan een verhoging van de opbrengst voor volgend jaar.
Larven en sporen kunnen niet altijd worden opgespoord bij het inspecteren van de wijnstok, dus de sproeiprocedure werd verplicht bij het uitvoeren van voorbereidende activiteiten voor overwintering.

Hoe druiven te verwerken voor de winter

In de loop van de herfstactiviteiten gebruiken tuinders verschillende bereidingen en beschikbare middelen met een desinfecterend effect. Elk van hen heeft een specifieke actieradius, dus voor gebruik is het de moeite waard om kennis te maken met de productbeschrijving en de aanbevolen dosering.

Herfstbehandeling van kopersulfaat

De tool wordt gebruikt voor therapeutisch en preventief werk in de herfst voorbereiding van de wijnstok voor overwintering. Het effect wordt geleverd door de schimmelwerende eigenschappen van kopersulfaat.

Voor sproeien wordt een geschikt rustig weer geselecteerd zonder neerslag. Na de verwerking duurt het ten minste 4 uur voordat de actieve componenten werken. Als het op dit moment regent, heeft het medicijn geen goed effect.

De oplossing wordt onmiddellijk vóór verwerking in de vereiste hoeveelheid bereid. Residuen worden gebruikt, de samenstelling als werkoplossing kan niet langer worden gebruikt vanwege het verlies van de eigenschappen. Kopersulfaat (50 g.) Voorverdund in een glas water. Dit zal helpen om de kleine kristallen van de chemische stof op te lossen. Daarna wordt het mengsel naar een emmer water van 5 liter gestuurd. In deze vorm wordt het gereedschap in de container van de sproeier gegoten, van waaruit vervolgens op de bomen moet worden gespat. Ook gebruikt en ijzersulfaat.

Het sproeien van struiken wordt van bovenaf gedaan met overvloedig besproeien van alle oppervlakken van de wijnstok, het latwerk en de grond rondom de plant. De chemische stof is giftig, dus je hebt beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril nodig.
Verdunning van de oplossing van kopersulfaat

Bordeaux-applicatie

Het medicijn behoort tot de toxische stoffen en moet daarom de voorzorgsmaatregelen en dosering in acht nemen. Bordeaux-mengsel is effectief voor therapeutische en preventieve maatregelen. Het wordt gebruikt in de strijd tegen ziekten zoals grijze rot, meeldauw, oidium, anthracnose.

Verhoogde concentratie van de oplossing werkt als een depressivum voor de plant.

Het mengsel kan worden gekocht in afgewerkte vorm of kook het zelf, met behulp van gehydrateerde kalk en kopersulfaat. Voor herfstverwerking, verdun de componenten in dergelijke hoeveelheden:

 • 100 gr. kopersulfaat op 9 liter water;
 • 100-150 gr. kalk tot 1 liter water.

Elke stof lost eerst op in verschillende containers, waarna de inhoud van beide containers in dezelfde container wordt gemengd (de blauwe vloeistof wordt onder voortdurend roeren aan het wit toegevoegd).

Verpakkend mengsel van Bordeaux

Hoe ureum te behandelen

Ureum (carbamide) is een stikstofhoudende meststof, maar wordt ook gebruikt in de strijd tegen insectenplagen. Voor de herfstverwerking bereidt u de werkoplossing voor:

 • 30 gr. minerale stoffen;
 • 10 liter water.

Planten worden onder dekking bespoten. De tool bestrijdt phylloxera, lispert, bladluizen en voorkomt wortelrot. Ureum kan een universeel product worden genoemd, maar zoals bij elke chemische stof moet het worden voldaan aan de dosering bij het verdunnen van de oplossing.

Ureum en ureum zijn een en dezelfde

Het afgewerkte mengsel behoudt de eigenschappen van niet meer dan 2 weken. Het is zelfs beter om het te koken zo lang als nodig is voor de verwerking. En het is gemakkelijk om de hoeveelheid te berekenen, aangezien 1,5 liter wordt verbruikt voor 10 m2.

Frisdrank en kaliumpermanganaat in de tuin

Samen met chemicaliën gebruiken tuinders vaak traditionele methoden van insecten- en ziektebestrijding. Gebruik voor herfstverwerking werkende oplossingen op basis van kaliumpermanganaat en -zout.

 • Zuiveringszout heeft een desinfecterend en schimmelwerend effect, het gaat om met poederachtige meeldauw op druiven. Het te spuiten mengsel wordt bereid uit izvoda, vloeibare zeep, frisdrank en plantaardige olie, in gelijke verhoudingen (5 eetlepels per 5 l water). Om het gewenste effect te bereiken, moet de procedure 2-3 keer worden herhaald voordat de struik wordt omhuld.
 • De oplossing op basis van kaliumpermanganaat wordt als universeel beschouwd, omdat het helpt om grijze rot, echte meeldauw en oidium kwijt te raken. Maar bij het gebruik van een stof is het belangrijk om het niet te overdrijven met de hoeveelheid ervan. De behandelingsvloeistof is gemakkelijk te bereiden, 5 gram wordt met water aan de emmer toegevoegd. donker kristallijn poeder. Water moet roze zijn (niet donker!). Het hele oppervlak van de wijnstok en de grond rond de struik wordt genereus besproeid. Gebruik verdund mangaan moet onmiddellijk worden gebruikt.
Een oplossing van kaliumpermanganaat en frisdrank helpt grijze schimmel te bestrijden

Toepassing van fungiciden in de tuin

Na de oogst is het niet waard om in november te wachten op de voorbereidende werkzaamheden voor de beschutting van druiven. Het is beter om de behandeling onmiddellijk uit te voeren om te voorkomen dat de laesies zich verspreiden naar alle struiken. Het proces zelf is eenvoudig, het belangrijkste is om een ​​geschikt fungicide te kiezen, waarvan de werking gericht is op de behandeling van een bepaalde ziekte. Het gebruik van complexe medicijnen is ook toegestaan.

 • Als vlekken of tekenen van schimmel op de bladeren en scheuten worden aangetroffen, wordt het aanbevolen om de beschadigde delen van de plant af te knippen en de struik met een van de meest effectieve middelen te besproeien: Strobe, Ridomil, Amistar, Acrobat, Mikal.
 • Bij het identificeren van sporen van oidium worden gebruikt: Azorizin, Topaz, Impact, Atemi.
 • Om zich te ontdoen van ongedierte (bladwormen, mijten, bladluizen en andere parasieten) zal helpen: Polyhom, Fundazol, Rovikurt.
 • Als tijdens de inspectie van de druivenmijten werden gevonden, dan is het noodzakelijk om een ​​achtervolging van de scheuten (verwijdering van de toppen), terwijl tegelijkertijd het wegwerken van 80-90% van de insecten. Spray de rest van de plant met Ridomil of Aktar.
 • Voor de preventie van grijsrot worden gebruikt: Rock, Rovral, Switch, Euparin.

Naast de hoofdactiviteit bieden fungiciden vaak profylaxe tegen schimmelziekten, wat een extra behandeling van anthracnose, phomipsis, enz. Uitsluit.

Hoe beschermt de wijngaard in de strijd tegen ziekten en plagen

Bij het spuiten tijdens de herfstperiode is het niet nodig om bang te zijn om chemische preparaten aan te brengen. Voor de plant en de toekomstige oogst zijn ze niet gevaarlijk en de voordelen van hun actie zijn van onschatbare waarde.

Het wordt aanbevolen om de voorbereidingen voor het behandelen van de wijnstok af te wisselen om de verslaving van pathogenen aan de werking van de actieve componenten niet te veroorzaken.
Spuiten in de herfst is niet gevaarlijk voor planten.

De verwerking van druiven, uitgevoerd in de herfst, lost verschillende problemen tegelijkertijd op: de immuniteit van de plant wordt versterkt, de larven en schadelijke micro-organismen worden vernietigd, het aangetaste gebied wordt niet geïdentificeerd tijdens de inspectie van de wijnstok. Alle doelen zijn voorwaardelijk onderverdeeld in preventief en therapeutisch.

 • Het is noodzakelijk om te verwerken na het trimmen met kopersulfaat of Bordeaux-mengsel. Middelen creëren bescherming tegen schimmelinfecties, compenseren de tekort aan ijzer en andere sporenelementen die de vitale activiteit van de plant verzekeren. Bij het begin van koud weer, knaagdieren actief worden, streven naar schors en zelfs druiven wortels eten. Pest verdrijft drugs: Tricot, Storm, blokkade.
 • Het gebruik van fungiciden heeft een genezend effect bij het besproeien van de struiken. Laesies (geïdentificeerd en verborgen) zijn gelokaliseerd. Preparaten die in de schorslagen dringen, doden de zich ontwikkelende micro-organismen, waardoor ze geen kans op overwintering hebben.
 • Bovendien is het nodig om de stam te witten om te voorkomen dat knaagdieren de schors bijten.

Het verwerken van struiken in tuinieren kost wat tijd en de voordelen van het evenement liggen voor de hand. Daarom is het niet de moeite waard om een ​​paar uur te sparen, waardoor de toekomstige oogst in gevaar komt.

Bekijk de video: Gaten en bruine plekken in de conifeer of coniferenhaag. Wat te doen? (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send