Over de boerderij

Hoe en wat om tomatenzaailingen water te geven om beter te groeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij het kiezen van een zaailing wordt de voorkeur gegeven aan sterke exemplaren die veilig op een nieuwe plaats kunnen wortelen. Daarom passen tuiniers bij het zelf cultiveren van jonge boompjes verschillende methoden toe die de ontwikkeling van jonge scheuten gunstig beïnvloeden. En de belangrijkste middelen om dit doel te bereiken zijn water en meststoffen. Hoe en wat de zaailingen van tomaten water geven om sterk te worden, zal later in het artikel worden verteld.

Hoe de zaailingen van tomaten water geven?

De ontwikkeling van jonge scheuten is afhankelijk van de naleving van het irrigatieregime en de introductie van extra verbanden. En het irrigatieproces zelf heeft functies die in dit artikel zullen worden besproken.

Na het overbrengen van zaailingen naar de open grond, is drenken niet vaak. In eerste instantie om de 2 dagen tijdens de eerste week, daarna ongeveer 1 keer per week. Voor elke zaailing duurt ongeveer 1,5-2,5 liter water. Erger nog, als bevochtiging oppervlakkig is. Het wortelsysteem kan onderontwikkeld zijn, hetgeen de groei van de struik nadelig beïnvloedt.

De zaailingen die in de tuin worden overgeplant, kunnen worden beschadigd door zowel overvloedig en frequent water geven en uitdrogen van de grond. Het risico van rotting van de wortels is groot van overwetting en droogheid remt de ontwikkeling van de cultuur.
Alle irrigatie van tomaten wordt uitgevoerd volgens verschillende schema's.

Voor het bewortelen van zaailingen wordt irrigatie uitgevoerd volgens het volgende schema:

 • bij het vormen van bloeiwijzen en eierstokken moet de grond goed gehydrateerd zijn;
 • een periode van intense bloei voor de vorming van fruit vereist een matige watergift;
 • bij goed droog en warm weer moet u de tuin om de dag of elke dag water geven ('s morgens vroeg,' s avonds voordat de zon 2 uur ondergaat);
 • bij bewolkt weer wordt de irrigatie op elk moment uitgevoerd.
Voor het water geven van tomaten met water op kamertemperatuur. De bron van vloeistof zijn natuurlijke reservoirs, bronnen. Het is ongewenst om leidingwater te gebruiken, maar bij afwezigheid van een ander moet het gedurende ten minste 24 uur worden verdedigd. De beste optie is om neerslag te verzamelen (smeltende sneeuw, regen).

De eerste gietende zaailingentomaat

Water gevende scheuten hebben 3-4 dagen nodig na de massale ontkieming. De belangrijkste assistent in dit bedrijf is de spuitmachine. Het zal helpen om het water in de container gelijkmatig met zaailingen te verdelen. Het belangrijkste punt is de nauwkeurigheid van de procedure, je moet proberen niet op de greens te vallen. In de eerste maand van de ontwikkeling van de zaailingen, wordt het aanbevolen om één irrigatie uit te voeren met een oplossing van water en organische meststof.

De eerste bewatering van zaailingen na het ontkiemen moet zo zorgvuldig mogelijk gebeuren.

De grond moet voor de laatste keer worden bevochtigd voordat binnen 2-3 dagen wordt geplukt en nadat de zaailingen zijn overgeplant, kan de bewatering pas na 3-4 dagen worden hervat. In de toekomst wordt de modus ingesteld: 1 keer in 7-10 dagen.

Besproeiing van zaailingen na verplanten

De eerste keer irrigatie wordt uitgevoerd 10-12 dagen na het verplanten van tomaten zaailingen. Watergift wordt alleen onder de wortel van de plant uitgevoerd. Tegelijkertijd mag de vloeistof niet op de bladeren vallen. Naarmate de struik groeit, neemt het volume toe. In de eerste fase is de consumptiesnelheid 1,5 - 2 liter per plant, daarna neemt de verplaatsing toe tot 3-3,5 liter.

Van de bestaande irrigatiesystemen wordt de voorkeur gegeven aan druppel- en ondergrondse irrigatie. Beregening kan de ontwikkeling van schimmels veroorzaken.
Water gevende zaailingen mogen alleen onder het wortelgedeelte worden uitgevoerd zonder op het gebladerte te vallen.

Water geven en spuiten om de groei te verbeteren

Om de jonge scheuten sneller te laten groeien, worden wateroplossingen met kunstmest gebruikt voor irrigatie. Van de meest populaire recepten, kunt u veilig de volgende opties gebruiken:

 • op een emmer water een eetlepel ureum (aanbevolen na het plukken);
 • 1 liter water een eetlepel nitrophoska (geschikt na het planten van zaailingen);
 • op een emmer water 500 ml vloeibaar teerstokje (gebruikt na het rooten van zaailingen);
 • op een emmer water 200 ml vloeibare vogeluitwerpselen.
Om de groei te verbeteren, kunt u de tomaten water geven met meststofmengsels.

Goede bemesting tomaten zaailingen met waterstofperoxide

Iedereen kent de unieke eigenschappen van waterstofperoxide bij de behandeling van wonden, maar heel weinig mensen weten wat de voordelen zijn van het gebruik van een middel om tomatenzaailingen te laten groeien.

 • Met peroxide wordt de zogenaamde wortelreiniging uitgevoerd. de oplossing verwijdert alle schadelijke micro-organismen. Toegegeven, een dergelijke profylaxe heeft een nadelig effect op de dunne haarachtige processen van het tomatenwortelsysteem, maar dit feit heeft geen invloed op de gezondheid en ontwikkeling van de plant. De zaailing wordt eenmalig behandeld (vóór het transplanteren van het bloembed).
 • Waterstofperoxide kan veilig worden gebruikt om de ontwikkeling van Phytophthora te voorkomen. Om de oplossing voor te bereiden, hebt u een emmer water, een eetlepel peroxide en 40 druppels jodium nodig. Procedures worden 1 keer uitgevoerd in 10-14 dagen.
 • Als je een beetje peroxide toevoegt aan het irrigatiewater, worden de wortels van de tomaat intensief verrijkt met zuurstof na irrigatie.
 • Een vloeistof op basis van water en waterstofperoxide wordt gebruikt om de grond te desinfecteren. Periodiek (niet meer dan 1 keer in 10 dagen) kan het besproeien van de zaailingen met een dergelijk gereedschap de ontwikkeling van ziekten of de invasie van larven die zich in de grond kunnen bevinden, voorkomen.
 • Peroxide water geven verbetert de opname van voedingsstoffen door zaailingen.daardoor wordt de zaailing sterk en bestand tegen ziekten, waaronder phytophthora.

Zelfs een eenvoudige bespuiting van water met de toevoeging van peroxide stimuleert de ontwikkeling van tomaten. Deze technologie wordt al lang toegepast in Amerika en enkele Europese landen. Efficiëntie-indicatoren zijn hoge opbrengsten en verhoogde plantresistentie tegen ziekten.

Waterstofperoxide voor grond is een goede beluchter. In de losgemaakte grond ontwikkelt het wortelsysteem zich beter, de luchtuitwisseling wordt gereguleerd.
Waterstofperoxide maakt de wortels van planten vaak schoon.

Bij gebruik van waterstofperoxide voor irrigatie worden enkele regels gevolgd:

 • water moet warm zijn;
 • bodemvocht is maximaal 10 cm en meer;
 • vermijd vloeistof op de bladeren te krijgen;
 • procedures mogen niet vaker dan eenmaal per week of 10 dagen worden uitgevoerd;
 • tijd om te verwerken kies 's ochtends of' s avonds.

Hoe en wat tomaten verwerken na regen of kou

Soms gebeurt het dat als gevolg van het plotselinge begin van koud weer, de zaailingen bevriezen of nat worden onder de stromende (nog steeds voorjaarskoude) regen. Het deprimerende uiterlijk van planten suggereert dat het werk en de tijd tevergeefs zijn besteed. Maar om de zaailingen te reanimeren moet je nog proberen, vooral omdat er in het arsenaal van ervaren tuinders altijd verschillende effectieve methoden zijn.

Epin - perfect versterkt het immuunsysteem van tomaten
 • Eén methode omvat het gebruik van het medicijn Epin, dat de immuniteit van plantaardige gewassen versterkt. Om de werkoplossing te bereiden, moet u 1 injectieflacon van het product oplossen in 5 l water, een snufje citroenzuur toevoegen. Vervolgens moet je de grond onder de plant strooien in de vroege ochtend of late avond. Dagelijkse procedures zullen niet het verwachte effect geven.
 • Het reanimeren van zaailingen na bevriezing van de grond is mogelijk met gewone douches. Voor procedures waarbij water uit natuurlijke reservoirs of putten wordt gebruikt. De gebruikte vloeistof is koud, de straal moet van het type sprenkel zijn met een zwakke druk (het is beter om een ​​gieter met een sproeier te gebruiken). Watergift wordt uitgevoerd vóór zonsopkomst.
 • Als nachtvorst wordt vervangen door zonnig weer, moeten verwelkte zaailingen worden afgedekt door de zon. Voor dit doel wordt een luifel van karton geconstrueerd. Het is zelfs beter om scheuten met groeistimulans te sprenkelen en een mini-broeikas over een tuinbed te maken (film of agrotextiel shelter). Langdurig ontdooien geeft de plant een kans om te herstellen. Zo niet, dan moet je het extra bemesten.
 • In geval van verduistering van de uiteinden van scheuten tijdens bevriezing, is het aan te raden vast te houden een tomaat bespuiten met een oplossing van water (10 liter) en ureum (met een luciferdoosje). U kunt elke groeibevorderaar aan het hulpmiddel toevoegen.
 • Overvloed aan vocht wordt de belangrijkste oorzaak van ziekte. Als de zaailingen onder hevige regen vallen, hoop dan niet willekeurig, is het beter om de behandeling uit te voeren. De beste middelen zijn: wei (2 liter per emmer water), een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, 1% Bordeaux-vloeistof, houtas (300 g as wordt 20 minuten lang in 500 ml water gekookt en daarna verdund in een emmer water). Spray deze oplossing op elk gewenst moment.

De eerbiedige houding ten opzichte van zaailingen garandeert het krijgen van sterke zaailingen. En dit is een goede bladwijzer voor toekomstige oogst. Het belangrijkste is om niet te vergeten het gebruik van organische stof en peroxide. Tijd om de groenten met de juiste middelen te verwerken en te voeren.

Bekijk de video: Tomaten zaailingen uitplanten. mijn geheim (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send