Over de boerderij

Juiste transplantatie van tomatenzaailingen in de kas

Pin
Send
Share
Send
Send


Het telen van vroege tomaten gaat altijd gepaard met bepaalde moeilijkheden, vooral als beginners ermee bezig zijn. Ervaren tuiniers weten uit de eerste hand hoe kieskeurig tomaten zijn en delen nuttige informatie met mensen die het nodig hebben. Met goede verzorging en constante aandacht zullen tomaten na het verplanten in de kas een rijke oogst geven.

Termen voor het verplanten van tomatenzaailingen in een serre van polycarbonaat

Het bijhouden van deadlines en goede zaailingen is een garantie dat de transplantaties correct zijn uitgevoerd. Anders zullen de zaailingen lang rusten, om pijn te doen en om slecht vrucht te dragen.

De timing van het planten hangt af van een aantal factoren die moeten worden overwogen:

 • groeiende regio;
 • weersomstandigheden;
 • broeikastype;
 • verscheidenheid aan tomaten.

Transplantatiezaailingen in de broeikas beginnen eind april. Tijdens deze periode wordt de landing gemaakt in onverwarmde kassen uit de film. Plantwerkzaamheden kunnen worden gestart in polycarbonaatkassen een week eerder. Wat verwarmde kassen betreft, worden zaailingen overgeplant eind maart, begin april. In de middelste rijstrook en in het zuiden van Rusland zijn deze termen bij uitstek geschikt.

Zaden voor transplantatie in kassen beginnen eind april

Problemen in deze regio's zullen niet ontstaan, omdat de zaailingen genoeg warmte hebben voor het groeiseizoen. In Siberië zijn de regio's Moskou en Leningrad, die vantevoren overplanten, een risicovolle onderneming. U kunt de tijd verlengen wanneer u zeker weet dat alle noodzakelijke voorwaarden binnen zijn en er verwarming is.

Om zaailingen op tijd te krijgen voor vroege transplantatie, worden de zaden 60 dagen vóór het planten gezaaid.

Juiste zaailingen voor het verplanten van tomaten

Planten operaties beginnen met grond voorbereiding - Dit is een heel belangrijk proces. Als u alle aanbevelingen opvolgt, kunt u succes boeken bij het telen van tomaten.

Om bodemverontreiniging door plagen en ziekten te voorkomen, wordt het niet aanbevolen om tomaten meerdere jaren achter elkaar op dezelfde plek te planten. De plaats moet worden veranderdDe beste voorgangers zullen worden - komkommers.

Verplichte maatregelen voor de voorbereiding van de bodem in kassen:

 1. moet voedingsstoffen maken, die zijn opgenomen in universele meststoffen of humus.
 2. Zodat tijdens de winter de grond verzadigd is met nuttige stoffen, begint het voorbereidende werk in de herfst.
 3. In het losgemaakte bed in de herfst toevoegen organische meststoffen. Voor elke 1 m² is 8-9 kg meststof nodig.
 4. In het voorjaar wordt de grond losgemaakt, volgens de aanbevelingen van de fabrikant worden superfosfaat en kaliumsulfaat toegevoegd.
 5. Als de grond een verhoogde zuurgraad heeft, voeg dan toe hout as.
Organisch materiaal moet vóór het planten aan de putten of bedden worden toegevoegd.

Tomaatstruiken worden getransplanteerd wanneer de kasgrond de temperatuur bereikt 15-16 gradenrond het begin van mei. Om dit proces te versnellen, kan de grond bovendien worden bedekt met een film. De zon zal de kas verwarmen, en afdekmateriaal zal de aarde sneller laten opwarmen.

Als de kas met verwarming - deze maatregelen zijn niet vereist. Extra verwarming zorgt voor een comfortabele omgeving voor vroege groenten.

Krijg een vroege oogst mogelijk door middel van agrotechnische methoden voor het versnellen van de eierstok en rijping.

Tips voor het voorbereiden van de kas op planten

Voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe seizoen moeten in het najaar beginnen. Tijdens het vegetatieve seizoen hopen veel plagen en ziekten zich op in de kas. Als ze niet worden vernietigd, beginnen ze de geplante groenten met nieuwe krachten te vernietigen.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bestaan ​​uit de volgende fasen:

 • verwijdering van plantenresten uit de kas;
 • verwijder steunen (streng), die met installaties werden vastgebonden;
 • gedeeltelijk bovenlaag of volledig vervangen van de grond;
 • produceren processing kassen met een oplossing van gehydrateerd bleekmiddel;
 • vasthouden ontsmetting inside drugs Klimaat of Fas;
 • metalen kassen om corrosie te voorkomen kleuren;
 • houten delen om 5% oplossing van ferrosulfaat te verwerken;
 • ongeglazuurde kassen bedekken met een film, elimineren schade;
 • De laatste fase van het voorbereidende werk is de voorbereiding van de grond.
Voor het desinfecteren van de kas, kunt u de Checker Climate gebruiken
Voer een revisie van het ontwerp van de kas uit, controleer de bijlagen die zijn vervangen en vervang ze.

Het verwerken van bedden en grond

De inhoud van de bedden is veranderd of gedeeltelijk gevuld met nieuwe grond tot op de diepte 10 cm, ontwapent het land, maakt los en bevrucht. Controleer de integriteit van hekken, indien aanwezig. Het bed moet volledig zijn voorbereid voor het planten van zaailingen.

Als de kas is gemaakt van glas of polycarbonaat en wordt verwarmd, is het mogelijk om tomaten veel meer te verplanten. vóór de aangegeven termijnen (bij het optreden van stabiel weer). Daarom is het belangrijk om voorbereidende werkzaamheden aan de bedden uit te voeren, voordat de zaailingen worden verplant, zodat alles in de lente gereed zal zijn.

Zaailingen voorbereiden voor opplant

 1. Tomaat zaailingen in 7-10 dagen Meststoffen worden gevoed voordat ze worden verplaatst.
 2. Het is noodzakelijk om de struiken te luchten. 3-4 dagenzodat de planten wennen aan niet-binnenomstandigheden.
 3. 1-2 dagen goed water voor het planten, zodat de grond goed gehydrateerd is. Het zal dus gemakkelijker zijn om uit de grondwortels te gaan.
 4. Zet de dozen met struiken een paar uur in de kas, zodat deze went aan de nieuwe omstandigheden.

Volgens het advies, de beste variëteiten van tomaten voor de glastuinbouw in de verre noordelijke regio's - Verlioka, Arctic, Yamal, in het zuiden van het land - Taman, roze salade, Shiva.

Taman-variëteit aanbevolen voor het kweken in een kas in het zuiden van het land

Welk schema kan worden getransplanteerd

Meestal zijn de bedden in kassen georganiseerd, hun breedte is 0,5-1 m. Het aantal bedden is afhankelijk van de grootte van de kas. Tussen de bedden moet een doorgang zijn. Wat het plantschema betreft, dit is afhankelijk van de variëteit aan tomaten.

 1. Laagblijvende struiken worden getransplanteerd volgens het type schaakvolgorde. Rijafstand 0,5 m, struiken 30-35 cm.
 2. Heesters met één stengel (determinant en stengelvariëteiten) kunnen in de verte dikker geplant worden niet minder dan 20 cm.
 3. Hoge struiken houden van schaakvolgorde, de afstand tussen planten moet zijn 70-80 cm.

Conventionele variëteiten worden traditioneel op afstand van elkaar geplant. 35 cm. Denk goed na over het schema, te dicht beplante struiken geven geen goede oogst, ze kunnen rotten of ziek worden.

Hoe tomaten te spuien

Na transplantatie ervaart de plant een staat van stress, zelfs als alle regels worden gevolgd, hebben de struiken rust nodig.

Spud tomaten zou moeten zijn zodra ze wortel schieten en beginnen te ontspruiten. Eerder kan dit niet gebeuren, omdat je de wortels kunt beschadigen. Naast water geven, moeten tomaten in de loop van de tijd worden gelucht en gevoed. Na 3-4 dagen hebben de planten een soort steun of bindgaren nodig om de struiken eraan vast te binden.

Naleving van de bestaande regels bij tuiniers op het eerste gezicht lijkt overbodig. Echter, zoals de praktijk laat zien, biedt het gefaseerde voorbereidende werk voor transplantatie je de mogelijkheid om een ​​behoorlijke hoeveelheid vroege tomaten te telen.

Pin
Send
Share
Send
Send