Over de boerderij

Plantaardige tomatenzaailingen planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Goed gekweekte zaailingen zijn de sleutel tot een goede oogst. Om zaailingen in de volle grond te planten moet op de leeftijd van 55-60 dagen zijn. Maar wat te doen met de zaailingen, wat niet mogelijk was om op tijd te landen en het ontgroeide? Laten we proberen dit probleem aan te pakken en uitzoeken hoe we overwinterde tomatenzaailingen moeten planten.

Oorzaken van groei van zaailingen

Er zijn verschillende redenen voor groei van zaailingen:

 • onvoldoende verlichting;
 • vroege seeding;
 • niet-naleving van het temperatuurregime in de kas;
 • overmatig water geven;
 • te vaak eten;
 • late vorst.

Begrijpen hoe volwassen tomaten kunnen groeien als volgt:

 • Niet veel overwoekerde jonge boompjes zullen groot zijn 30 cm, 4 bladeren en langwerpige internodiën. Het planten van dergelijke planten vereist geen aanvullende maatregelen, behalve voor harden. Jonge boompjes schieten vrij snel wortel;
 • Medium overgroeide jonge boompjes hebben een lange steel. 45cm, 6 vellen en al opkomende knoppen. Dergelijke zaailingen nemen slecht wortel en de eierstok die al is gevormd, kan de enige zijn;
 • Sterk overgroeide jonge boompjes met hoogte 50-60 cm, op een steeltje 6 bladen en knoppen die al bloeien. Zo'n zaailing neemt zelden wortel, meestal sterft.
Sterk overgroeide jonge boompjes hebben een hoogte van ongeveer 50-60 cm
Als de zaailingen ontgroeien en het niet mogelijk is om direct te planten, moeten ze worden verplaatst naar een ruimte met een lagere temperatuur en moeten ze niet meer water geven. Dit zal de groei vertragen.

Het verharden van overwoekerde tomatenzaailingen

In overgroeide tomatenzaailingen zwakke immuniteit. Voor het planten moet het in de grond verhard worden. Als je de zaailingen niet laat sterven.

In de eerste twee dagen van verharding nodig hebben planten neem mee op straat in bewolkt, warm weer. De luchtvochtigheid moet worden verhoogd. Laat op straat de zaailingen 2 uur staan, in de toekomst zou de tijd moeten worden verhoogd.

Een week later vertrekken jonge boompjes de hele dag buiten. Als de zaailingen werden gekweekt in aanwezigheid van een goede belichting en de temperatuur in de kamer op 20 graden werd gehouden, dan zullen dergelijke planten de hardingsprocedure gemakkelijk doorstaan.

Mogelijke activiteiten voordat zaailingen in de grond worden geplant

 1. Als de zaailingen ontgroeien en het te vroeg is om te planten, is het in dit geval noodzakelijk snijd de helft van de struik af, doe het bovenste gedeelte in het water en nadat de wortels in de grond lijken te zijn geplant. Het onderste deel zal groeien van de stiefzoon. Deze zaailingen beginnen vruchten af ​​te werpen 14 dagen later.
 2. Transplantatie van zaailingen in een andere container, een groter volume. Meststof moet aan de grond worden toegevoegd.
 3. Vergroot de capaciteit in de hoogte, een extra ring van karton aan de bovenkant bevestigen en de grond besprenkelen.
Overgroeide zaailingen kunnen in tweeën worden gesneden en verder worden gekweekt als 2 zaailingen

Het planten van overgroeid tomaten zaailingen in de open grond

Er worden niet veel overbelichte jonge boompjes in het gat geplant, zodat de wortels ruim voelen en de stengel wordt verdiept 1/3 deel. Het gat is bedekt met grond en goed bewaterd met bezonken water op kamertemperatuur.

Voor het planten moeten zaailingen worden behandeld met een groeistimulerend medicijn. Dit verhoogt de immuniteit en gebruikt de interne krachten van de plant.

Gemiddeld overgroeide planten worden geplant. schuin. Het is noodzakelijk om een ​​gat met een dergelijke diepte te graven om de wortel en 1/2 van de stengel. De stengel moet onder de helling worden geplaatst en met aarde worden besprenkeld.

De grond moet worden besproeid met warm water, en rond de stam, op het oppervlak van de bodem, bevestig zwart plastic. Met deze maatregelen kunt u de bodemvochtigheid aanpassen om rotten van de wortels te voorkomen. Binnen 14 dagen, bevruchten met kaliummeststof om de immuniteit van de plant te verbeteren.

Verwijder de onderste bladeren op de stengel, omdat ze in de grond achterblijven en een rotproces kunnen veroorzaken.

Vaak maken tuinders een fout bij het planten van zwaar overgroeide zaailingen. Graaf een gat en begraaf de plant erin tot de onderste bladeren. De grond is op dit moment nog steeds warm genoeg en er is een bedreiging dat de wortels van de zaailingen zich zullen gaan bezeren en zich slecht zullen ontwikkelen. Dienovereenkomstig zal de opbrengst laag zijn.

Om deze problemen te voorkomen, moeten overwoekerde zaailingen worden geplant. liggen. Om dit te doen graven op de bedden een langwerpige greppel. Het zou niet diep moeten zijn, ongeveer 10 cm, omdat het wortelstelsel van tomaten zich dichter bij het oppervlak bevindt.

Sterk overgroeide zaailingen moeten liggend worden geplant.

Giet 5-6 liter water in de greppel en wacht tot het in de grond is opgenomen. Het is raadzaam om humus op de bodem te gieten. In de fabriek onderste bladeren verwijderd, de zaailing wordt in een greppel gelegd zodat deze op het oppervlak blijft alleen kroon. De wortel moet naar het zuiden en de bovenkant naar het noorden worden gericht.

De groef is bedekt met aarde. Een extra wortelstelsel zal worden gevormd uit de stam ingedeukt in de grond. De bovenkant van de zaailingen moet worden vastgemaakt aan een steun. De eerste week wordt aanbevolen om shading te doen.

Met de methode om tomaten te planten, ligt hun wortelsysteem dicht bij het oppervlak. Losmaken kan de wortel beschadigen. Het is daarom aanbevolen bodem rond de bush. zamulchirovat. Dit houdt vocht vast en voorkomt het ontstaan ​​van onkruid.

Droge A.A. Kazarin-transplantatiewerkwijze

Een andere methode voor het transplanteren van overgroeide zaailingen is de tijd van de auteur om zaailingen te planten met behulp van de droge methode van Kazarin. De basis van deze methode is het creëren van extreme omstandigheden voor het wortelstelsel.

Kazarin-transplantatie-methode

Met deze methode van transplantatie zoekt de stengel die extra wortels heeft gezocht naar vocht, terwijl deze sterk groeit. Tegen de tijd dat de vruchten worden gevormd, wordt het wortelstelsel zeer krachtig.

Overweeg de methode van deze landing in fasen:

 1. Groeven worden in de gronddiepte gegraven 10cm;
 2. In het gat moet je toevoegen en mengen met de grond:
  • compost - ½ emmers;
  • as - 1 kop;
  • mangaan - 1 gram.
 3. Giet het gat erin 5 liter water;
 4. Stalken gedeeld door de helft en snij alle onderste bladeren af;
 5. Een deel van de stengel zonder bladeren om in de groeven te leggen en besprenkelen met aarde;
 6. Giet er bovenop bovenop 0,5 emmers water;
 7. Bind de bovenkant van het hoofd nadat het begint te trekken;
 8. Stop in de toekomst met water geven.

Na twee weken zullen de bladeren verwelken, maar er is niets om je zorgen over te maken. Het wortelsysteem zal actief groeien. Een maand later na het planten zijn de zaailingen volledig hersteld en worden ze weelderiger en krachtiger.

Deze manier van planten heeft geen invloed op veroudering en oogsten.

Zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden wanhoop niet. De situatie kan worden gecorrigeerd door een van de bovenstaande methoden toe te passen. Profiteer ervan en ontvang een goede oogst!

Pin
Send
Share
Send
Send