Over de boerderij

5 soorten meststoffen die je het best kunt maken in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


De herfst die het land voedt, wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel voor het verkrijgen van een goede oogst in het volgende seizoen. Daarom is het uitermate belangrijk om precies te begrijpen welke meststoffen in dit geval moeten worden gebruikt. Dit zal verder worden besproken.

Moet ik in de herfst in de grond eten?

De herfst is de beste tijd om de grond in het land te bemesten. Bodemrust, en micro-organismen hebben een kans om nutriënten efficiënter te verwerken. Het geeft de tuinman de mogelijkheid maak een plot naar toekomstige landingen, waardoor de lentetijd vrijkomt voor belangrijker zaken.

In het najaar wordt de grond gevoerd op de bedden met verschillende meststoffen en hun complexen. Maar soms is het gewoon een verspilling van je kracht. Per slot van rekening breken bepaalde sporenelementen uit en raken ze tijdens het overwinteren zoek. Om irrationeel gebruik van meststoffen te voorkomen, wordt aanbevolen om te weten wat er precies in de herfst wordt gebruikt, en dat in het voorjaar.

Bemesten bodem is niet alleen onder de gecultiveerde planten in de tuin, maar ook onder de fruitbomen en struiken.
In de herfst voeden ze zowel fruit- als bessenbomen.

Welke noodzakelijke stoffen kunnen in de herfst worden gebruikt

Voordat de strenge winter komt, heeft de bodem extra voeding nodig. In dit geval kunt u verschillende complexe voedingen uitvoeren. Het hangt allemaal af van de gebruikte grondstoffen en de plant zelf.

voor fruit bomen worden aanbevolen om te maken:

 • humus of compost, wat de structuur van de grond verbetert;
 • fosfor- en kaliumcomplexen gelijktijdig met organisch materiaal worden in de voorstroomcirkel gegoten;
 • klaar-winkel-voedingen, bijvoorbeeld "Orchard", "Universal" en "Autumn";
 • mest, die noodzakelijkerwijs wordt geïntroduceerd in het najaar. En het is ten strengste verboden verse mest te gebruiken. Hij moet minstens een paar jaar 'reiken'. Anders kunt u het wortelstelsel van de boom beschadigen.

voor aardappel de beste optie zou zijn:

 • Stro-mest, die volgens deskundigen toelaat om de opbrengst bijna tweemaal te verhogen;
 • groenbemester;
 • nitroammofosk, nitrophoska en ammophos.

Voor struiken bes Het wordt aanbevolen om te gebruiken:

 • as als een natuurlijk mineraalcomplex;
 • kippenmest, die wordt geïntroduceerd als een oplossing in de verhouding 1:15. Verplicht na het oogsten in het graafproces;
 • dolomietmeel, dat de zuurgraad van de bodem aanzienlijk kan verminderen. Deze meststof wordt uitsluitend gebruikt wanneer dat nodig is. Er zijn ook planten die van zure grond houden.
Kunstmeststroem verhoogt de mestopbrengst met 2 keer

Omdat voor verschillende land- en tuinplanten de complexen van voedingsstoffen veranderen, is dit het beste sinds de herfst bepalen landingsplaats individuele variëteiten. Als een dergelijke mogelijkheid niet bestaat, moet u universele formuleringen gebruiken.

Minerale meststoffen

Meestal ontvangen planten voedingsstoffen in oplossingen. Omdat in dit geval de verteerbaarheid veel beter is. Tegenwoordig is er een enorme hoeveelheid kant-en-klare minerale complexen, bijvoorbeeld voor gazon, fruitbomen en struiken.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het merkteken "voor de val". De eigenaardigheid van dergelijke composities is dat ze in hun compositie moeten hebben minimale hoeveelheid stikstof. Het veroorzaakt tenslotte een actieve groei en staat de plant misschien niet toe zich voor te bereiden op overwintering.

Minerale meststoffen voor toepassing in de herfst moeten sporenelementen bevatten zoals fosfor, kalium en calcium. Ze zorgen ervoor dat planten zich kunnen voorbereiden op lagere temperaturen en, in het algemeen, op strenge winteromstandigheden.

Correct gebruik van organische stoffen

Voordat u kippenmest gaat maken, moet u het verdunnen met water.

Organische meststoffen voor gebruik in de herfst zijn onder andere:

 • paardenmest, verschillende dichtheid van consistentie. Hiermee kunt u stikstof vrij lang in de bodem opslaan. Tijdens de winter begint de mest te verzachten en alleen in de lente zullen voedingsstoffen de grond binnendringen. Voor elke vierkante meter land wordt aangeraden ongeveer 3 kg kunstmest aan te brengen. En in de herfst kan het vers worden gebruikt. Terwijl het in de lente ten strengste verboden is;
 • koningskaars Het wordt beschouwd als de meest populaire meststof onder tuinlieden. Hiermee kunt u de bodem verzadigen met voedingsstoffen. En in de herfst kun je zelfs een grove toorts maken. Immers, met de smeltwater zal uitstappen en overtollige ammoniak. Elke vierkante meter land is goed voor ongeveer 5-6 kg. Maar de meeste experts adviseren het gebruik van toorts in het voorjaar, omdat bijna een kwart van de voedingsstoffen verloren gaat tijdens de winterperiode. Maar eerst moet je hem aan het einde van de zomer slaan;
 • vogeluitwerpselen beschouwd als een van de meest geconcentreerde meststoffen. Daarom is het moeilijker om te gebruiken in de zomer en de lente. Het is noodzakelijk om zorgvuldig te verdunnen en water te geven in de vorm van een oplossing, anders kunt u het gebladerte en de wortels van de planten beschadigen. Het is het perfecte voedsel voor aardbeien. Herfstafval kan onverdund onder het graven worden verdeeld.

Synthetische meststoffen

Er is een enorme hoeveelheid synthetische meststoffen die kan worden gebruikt om de grond te voeden in de herfst.

Ureum kan in de herfst worden gebruikt

namelijk:

 • op fosfor gebaseerde meststoffen gepresenteerd als superfosfaat moet in het najaar worden betaald. Omdat deze stoffen moeilijk oplosbaar zijn, hebben ze tijd nodig om de grond op te lossen en te verzadigen. Voor elke vierkante meter land wordt 50 g superfosfaat verantwoord;
 • fosfaatmeel Meestal wordt het gelijktijdig met mest geïntroduceerd, omdat hierdoor optimale omstandigheden kunnen worden gecreëerd voor de overdracht van fosfor naar het nutriëntencomplex van de bodem. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om te begrijpen dat calcium, dat deel uitmaakt van de kunstmest, niet voor alle planten "geschikt is." De voordelen omvatten de natuurlijke oorsprong van de compositie. Dit is geen chemie, maar een absoluut veilig onderdeel;
 • ureum verwijst naar stikstofhoudende stoffen. Maar met het verschil dat het in de herfst kan worden gebruikt. Omdat zijn amidevorm u toestaat om de voedingsmiddelen in de grond tot de lente uit te stellen. Het is belangrijk om de juiste toepassing volgens de instructies uit te voeren.

Folk remedies

Als een volksmeststof kan worden gebruikt schil en schoonmaken. Dit is een onschadelijk, milieuvriendelijk afval dat de grond voedt met nuttige sporenelementen. Aardappelschillen zijn voorbereid. Ze zijn gevuld met zeer heet water en staan ​​er meerdere dagen op. Na filtering wordt aanbevolen om de planten onder de wortel water te geven.

Dergelijke volksmeststoffen worden het best gebruikt in de lente. Voor alleen geplante gewassen om de 10 dagen tijdens het groeiseizoen.

Hoe de grond te bemesten voor het graven

Bemesting van de grond voor het graven

Het moeilijkste is om klei en kleigrond te bevruchten. Omdat in de winter de plot nog dichter wordt en het voor elke plant volkomen moeilijk is om erop te groeien.

Deze grond is noodzakelijkerwijs opgegraven in de herfst, terwijl tegelijkertijd voedingsstoffen worden geïntroduceerd.

Deze omvatten:

 • voor elke vierkante meter land ongeveer 3 kg nodig hebben mest. Bovendien, de frequentie van gebruik niet meer dan eens in de vier jaar. Na het graven wordt de meststof gelijkmatig rond de plant verdeeld. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat mest de wortels niet bereikt. Ze kunnen sterven;
 • gras snijden op basis van gras en onkruid aangelegd in de groef tot een diepte van niet meer dan 0,2 m, en dan besprenkeld met aarde. Indien gewenst kunt u een aantal van dergelijke lagen bijvoorbeeld op een diepte van 0,1 m van het oppervlak maken;
 • meststoffen met fosfor en kalium in de verhouding van 50 g superfosfaat en 30 g kaliumzout per vierkante meter;
 • optimale tijd van gebruik groenbemesters - herfst. Wacht tot ze groeien met 0,1 m, en je kunt ze samen met de grond graven.

Er is een enorme hoeveelheid kunstmest die wordt aanbevolen voor gebruik in de herfst. Ze kunnen worden gecombineerd, afwisselend worden gebruikt. Het hangt allemaal af van de set voedingsstoffen en hun compatibiliteit. We hebben hier al over gesproken, we hopen dat deze informatie nuttig voor u zal zijn.

Bekijk de video: Welke grondsoort heb je in de tuin? Gewoon testen! (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send