Over de boerderij

Hoe komkommers in de volle grond te knijpen

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke beginnende zomerbewoner, die komkommers op zijn persoonlijke perceel groeit, wil een rijke oogst verzamelen, maar niet iedereen slaagt. Om een ​​genereuze oogst te krijgen, moet je de basisregels voor het verzorgen van de komkommerkweek volgen, goed knijpen en vormen van de plantaardige struiken.

Komkommer zorgstadia

Stap voor stap verzorgen komkommers niet alleen water geven en voeren, maar ook snoeien, knijpen en knijpen.

Snoeien nodig voor intensieve groei van fruit en verhoog de vruchtperiode. Maskeren is noodzakelijk als goed ontwikkelde zwepen Breng geen langverwachte Zelentsov mee. Knijpen - voor de vorming van laterale scheuten.

Regels voor het snoeien van komkommers

Snoeien gebeurt afhankelijk van de graad en de methode van bestuiving. Partenocarpic variëteiten uit zaailingen moeten worden gekweekt in een stengel, omdat een derde van het gewas groeit, de daaropvolgende greens worden gevormd op extra lianen.

Bliksemsnoei wordt ook uitgevoerd.

In een volwassen komkommerstruik moet het groeipunt constant worden aangestoken.

In een volwassen plant, het groeipunt moet altijd worden verlicht. Wanneer de struik naar de top groeit, kan deze niet worden omgeleid naar een horizontale positie. Omdat de zweepgroei in het horizontale vlak geen licht doorlaat, en de vorming van de vrucht wordt verminderd.

Snoeien komkommers spenderen gedesinfecteerde snoeischaar.

Je kunt de bladeren en stiefzoonshanden niet verwijderen, afscheuren. Gebruik hiervoor een scherp gereedschap om schade aan de plant te voorkomen.

redenen

Snoei commit voor het verzamelen van een genereus en hoogwaardig gewas. Deze procedure vermindert de groei van de groene massa van de plant en stuurt alle nuttige stoffen naar de vorming en groei van vruchten.

Hoe komkommers te snijden

 1. Om de luchtstroom naar de plant te verhogen, worden de onderste bladeren, bloemen en stiefkinderen gesneden. Dit zal komkommers redden van wortelrotziekte en de groei van de plant voorkomen.
 2. Op een hoogte van 100 cm, in het gebied van 4 knopen, worden 1 blad en 1 fruit op de zijstelen gelaten en wordt de bovenkant afgesneden.
 3. De derde - op een hoogte van 150 cm. In drie - vier knooppunten blijven twee bladeren en twee vruchten over.
 4. De vierde zone is de laatste fase waarin de plant een aanvaardbare groei bereikt. Laat 3 fruit en drie blaadjes na.

Zijscheuten worden versprongen gesneden.

Snoeischema komkommer

Wanneer de plant helemaal tot aan de top groeit, wordt deze meerdere keren rond het horizontale trellis gedraaid en wordt een groeipunt na het derde blad weggesneden.

Alle bladeren onder de vrucht moeten worden gesnoeid.

pasynkovanie

Pasoning komkommers, geeft de mogelijkheid om gewassen te laten groeien, meerdere malen meer dan normaal.

Waarom is het noodzakelijk?

Pasykan-plant in het geval dat de zich ontwikkelende zweep geen vrucht draagt. Paceniks worden gevormd in de oksels van het gebladerte en nemen voedingsstoffen uit de plant, wat leidt tot een vermindering van de vorming van eierstokken.

elk 40 cm extra scheuten, haal het weg 1,5 kg opbrengst.

Methoden voor kaskleuring

Het is erg belangrijk om een ​​genereuze opbrengst te verkrijgen in een serre van polycarbonaat om stiefkinderen te verwijderen uit komkommers die ook onder folie zijn gekweekt.

Om een ​​goede oogst van komkommers in de kas te krijgen, is het belangrijk om de stiefzonen te verwijderen.

De beperkte ruimte maakt het proces van het meest belangrijk:

 • Het uiterlijk van stiefzonen op de zijkant brengt de plant in de schaduw en voorkomt dat lucht de wortels binnendringt
 • Knip noodzakelijke zijscheuten wanneer hun lengte zal reiken 3 cm lang
 • Eerste Pasynkovka bega na de vorming van 3 vellen
 • Alle zijranken zijn verwijderd, behalve één sterk.
 • Tijdens de groeivorm twee van de meest krachtige zijscheuten
 • De Pasynkovan-procedure wordt heel zorgvuldig, stap voor stap uitgevoerd, omdat de komkommer veel tijd besteedt aan de behandeling van wonden

schema

De slagers moeten worden verwijderd voordat ze ruw en overwoekerd worden.

4 fasen en schaven van komkommers:

 1. Het maskeren begint vast te houden na het opgroeien van 3-4 vellen. Het is noodzakelijk om alle scheuten die groeien uit de bladoksels te verwijderen.
 2. Wanneer verschijnt 5-7 vellenkomt fase 2. Al het overschot wordt gesneden, waarbij aan beide zijden een blad en een eierstok achterblijven.
 3. De derde fase komt na de formatie 8 bladen.
 4. Bij het verschijnen 11 bladen, knijp in de top en het begint in breedte te groeien.
Beitsen komkommer regeling

Sprayvariëteiten van komkommers hebben geen pasyonka nodig, omdat zij geen laterale zwepen krijgen. Rassen met een overwegend vrouwelijk bloementype vereisen ook geen enscenering. Deze procedure doet de plant alleen pijn.

prischipka

Het beitsen van komkommers is de belangrijkste procedure voor komkommerzorg, omdat niet alleen de gezondheid van de plant, maar ook de kwaliteit en kwantiteit van het gewas ervan afhangen.

Waarom komkommers plukken?

Een goede knipbeurt maakt het mogelijk om een ​​rijke oogst te laten groeien. Met deze procedure wordt de groei van planten in de breedte doorgestuurd.

.

Het knijpen van de hoofdstam wordt uitgevoerd voor de vorming van extra scheuten, omdat op de hoofdstam de lege bloemen bloeien, en vrouwelijke bloemen groeien op de zijscheuten, die op hun beurt groene bladeren vormen.

Klemschema's in de kas en in het open veld

Wanneer gekweekt onder film

De regels voor knijpen in de kas en in het open veld zijn afhankelijk van de variëteit of hybride van de plant. Broeikascultuur gegroeid in een stengel, waardoor de speekselzijden 2 komkommer schieten.

De regels voor knijpen in de kas en in het open veld zijn afhankelijk van de variëteit of planthybride

Deze procedure wordt uitgevoerd met zeer verspreide variëteiten, zoals: Rodnichok, Moscow greenhouse, F1, Topolek F1, etc.

Heb variëteiten met weinig vertakkingDeze procedure is uiterst zorgvuldig uitgevoerd. Dergelijke hybriden omvatten: Gribovchank F1, April F1, Zazul F1.

Als u niet knelt, krijgen de planten vanwege de groei van veel groen niet voldoende verlichting, wat leidt tot het ontstaan ​​van ziekten en de kwaliteit en kwantiteit van het gewas beïnvloedt.

Vanwege de grote hoeveelheid overtollige groenten, wordt komkommerzorg moeilijk en van slechte kwaliteit.

 • De eerste oogst van komkommers begint op de hoogte 50 cm.
 • De tweede is van een halve meter tot een meter. Knijp in de zijscheuten boven het eerste blad, waarbij u een eierstok behoudt.
 • Derde - te bereiken 170 cm. Knijpen gebeurt op de tweede leaflet, waardoor er slechts 2 eierstokken overblijven.
 • Ten vierde - wanneer de plant bereikt twee meter groei. Laat op het derde blaadje 3 eierstokken staan.
 • De laatste kneep wordt gedaan wanneer de komkommerplant de toegestane hoogte bereikt, waardoor er 3 bladeren overblijven.

Knijpprincipe: één blad, één eierstok. Het vormen van wijnstokken van de bovenste vellen, knijpen op een meter hoogte.

In de open grond

In de vroege rijpe rassen van komkommers knijpen niet

Het knijpen van de hoofdstam wordt uitgevoerd bij 4-5 folders in midden- en late rijpingvariëteiten. Dit maakt snelle groei van extra scheuten met vrouwelijke bloemen mogelijk.

Bij vroege rijpe variëteiten worden vrouwelijke bloemen gevormd op de hoofdstam en daarom worden er geen knijpen gemaakt.

Met knijpen, verblinden, snoeien en pasynkovanie, kunt u een rijke oogst krijgen, zelfs met een enkele struik. Heerlijke en geurige greens zullen blij zijn met hun crunch tijdens de zomer- en winterperiode.

Bekijk de video: Uien planten! - Grow, Cook, Eat #16 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send