Over de boerderij

Welke bodem houdt van komkommers en op welke temperatuur ze groeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Komkommers - groene zoete sappige groente die groeit met elke tuinman in de tuin. Planten zijn ze behoorlijk wispelturig en vereisen attente zorg. Welke grond ze willen en op welke temperatuur ze groeien, zal later in ons artikel worden besproken.

Welke bodem houdt van komkommers

Voor de teelt van komkommer moet de bodem bijna neutraal zijn. Je kunt een zwak zuur gebruiken. In dergelijke omstandigheden zal de plant een rijk en kwalitatief goed gewas geven. Als de aarde zuur is, dan moet deze alkalisch gemaakt worden, anders zal de plant eenvoudig geleidelijk afsterven.

Hiervoor moet je kalksteen maken. Gemiddeld heeft 1 vierkante meter 500 gram van het mengsel nodig. Op deze plaats kunnen komkommers nog twee jaar worden gekweekt en daarna de plaats van groei veranderen.

BodemtypePH-niveauZomertemperatuurGeschiktheid voor komkommer
Veen-moeras en moeras-podzolisch3,0-5Groot verschil dag en nachtOngeschikt, vereist sterke kalk en bescherming tegen extreme temperaturen
Podzol, sod-podzolic, rode aarde4,5-5,6Van 8.8 ° C op een diepte van 20 cmNiet geschikt, vereist deoxidatie en het maken van warme bedden, het maken van humus
Gray Forest4,5-6,5Vanaf 15 ° C op een diepte van 20 cmGeschikt, in sommige gevallen vereist een beetje kalk
Frosty taiga4,5-7,3laagHet heeft weinig nut, vereist in sommige gevallen kalk en het creëren van warme bedden.
Chernozem, sierozem, kastanje6,5-7,5Vanaf 15 ° C op een diepte van 20 cmHet is geschikt.
Carbonaat, zoutoplossing, zoutoplossing7,5-9,5Van 15 ° C tot 25 ° C op een diepte van 20 cmHet heeft weinig nut, vereist sterke alkalisatie, afgifte van zouten, verrijking met humus.
Komkommers houden van neutrale grond

Grondvoorbereiding voor het planten van zaailingen

De beste grond voor het kweken van komkommers wordt beschouwd als hoog in vocht. Op type zijn leemgronden het beste. Zand kan het beste worden vermeden, omdat de planten gewoon niet genoeg water hebben. Komkommers houden van warme lucht en felle zonneschijn.

Ze zijn beter geplant op vlak land. Er zal niet genoeg vocht in de heuvels zijn, omdat het zal wegvloeien naar de laaglanden en de laaglanden zullen te veel water verzamelen, wat kan leiden tot het verval van de wortels.

Ook in het laagland zal de luchttemperatuur iets lager zijn en komkommers houden erg van warmte. Daarom wordt aanbevolen om eind mei komkommers te planten.

Bij het planten van komkommers is het beter om zandgronden te vermijden.

Hoe de zuurgraad van de bodem te controleren

Voordat zaailingen in de grond worden geplant, moet de zuurtegraad worden gecontroleerd. Thuis, de gemakkelijkste manier om de reactie uit te voeren met gewone azijn. Neem hiervoor een handvol aarde en plaats het op een glazen kom. Ironware is beter niet te gebruiken, het kan een vals resultaat opleveren.

Giet azijn over de grond. Als de omgeving neutraal of alkalisch is, zal de reactie voortgaan en sissen zich voordoen, zullen er bellen verschijnen. Iedereen voerde zo'n reactie minstens één keer in zijn leven uit toen hij gebakjes of pannenkoeken aan het klaarmaken was. Als de reactie niet gebeurt, is het zuur en moet het kalk zijn. Gebruik voor deze doeleinden dolomietmeel, gemalen kalksteen. Dit zou in de herfst moeten gebeuren. Daarom is de plaats voor toekomstige komkommers om te kiezen na de oogst.

Andere populaire methoden, zie de tabel:

Indicator plantenBodemreactie en geschiktheid voor komkommers
Paardenzuring, paardenstaart, bloemen, bosbessen, mossen, weidegrasHoge zuurgraad. Vereist een sterke liming.
Bosbessensap, wilde rozemarijn, oxaliet bergbeklimmer, munt, berendruif, wadden zolotnichka, "kattenvoet"Gemiddelde zuurgraad. Vereiste deoxidatie.
Bell breedbladige, harige zegge, kupena, schildenLage zuurgraad of neutrale grond. Geschikt voor komkommers.
Coltsfoot, duizendblad, apotheek kamille, weideklaver, wilde aardbei, quinoa, brandnetel, herders portemonnee, zaaien distel, sluweNeutrale grond. Geschikt voor komkommers.
Zegge harig, "ganzenvoet", alsem, Vika, alfalfa, weide van Arzhan, onvermoeibaar vuurLaag alkalische grond. Geschikt voor komkommers.
Als de alkalische grond wordt bewaterd met azijn, dan is een reactie in de vorm van sissen met bubbels

De beste voorgangers voor komkommers

Komkommers moeten om de paar jaar de plaats van groei veranderen. Hoe vaker u verandert, hoe beter de oogst. De beste voorlopers zijn uien, kool, tomaat, aardappelen, rogge, haver en klaver. Je kunt geen komkommers planten na het kweken van meloenen, pompoenen, komkommers, squash.

Dit komt doordat deze gewassen dezelfde mineralen als komkommers voeden, waardoor de grond uitgeput raakt. Ze hebben ook veel voorkomende ziekten, die mogelijk in de grond blijven zitten voor het volgende seizoen, om nieuwe planten te infecteren.

Tomaten worden beschouwd als een van de beste voorgangers voor komkommers.

Veeteelt om te planten

De grond moet worden losgemaakt om deze met verse zuurstof te verzadigen. Je kunt vanaf eind mei beginnen. Het is ook nodig om het te bemesten met natuurlijke organische of minerale meststoffen. Als het in de herfst is uitgevoerd, dan is het niet nodig om het in de lente te bemesten.

We moeten niet vergeten om de groei van onkruidplanten in het voorbereide gebied te volgen.

Ze recyclen eenvoudig alle toegevoegde mineralen, dus komkommers zijn misschien niet genoeg. Hiervoor moet u periodiek wieden. Hoe kleiner de plant, hoe minder deze meststof verbruikt.

Natuurlijke organische voeding

Mest is beter te maken in de herfst, zodat hij tijd heeft om humus te worden. Als de aarde zware klei is, moet deze uiterlijk 30-40 dagen vóór de aanplant van komkommers in de grond worden bevrucht. Mest heeft een groot aantal grote mineralen. Stikstof, fosfor, calcium, kalium - al deze stoffen zitten erin. Ze worden opgenomen in planten en zorgen voor een uitstekende opbrengst. In de herfst moet ongeveer 6-9 kg per vierkante meter grond worden gemaakt.

Komkommers hebben verschillende soorten verbanden nodig

Een uitstekende optie zou zijn om de plaats te gebruiken waar de compostkuil zich vroeger bevond. Op zo'n plek groeien komkommers in het open veld. Humus straalt een grote hoeveelheid warmte en energie uit. Als u een dikke laag zaailingen van bovenaf bedekt, ontstaat er een broeikaseffect. Bovendien onderscheiden humus zich van een grote hoeveelheid voedingsstoffen die geschikt zijn voor komkommers.

Minerale meststoffen bij het verbouwen van gewassen

As is qua samenstelling vergelijkbaar met kaliummeststoffen en kan als een uitstekend substituut dienen. Het is meestal 200 gram per vierkante meter grond. Het is noodzakelijk om as toe te voegen in de lente, nadat een grond losraakt.

Complexe kunstmeststoffen die kunstmatig worden gemaakt, worden veel gebruikt in de tuinbouw. Heb een breed bereik.

Bepalen welke meststof het best individueel nodig is. Deze vraag helpt de consultant in een gespecialiseerde winkel op te lossen. Koop geen meststoffen op de markt en met de handen, want de exacte samenstelling van dergelijke vloeistoffen en poeders is niet bekend. Dit kan toekomstige planten beschadigen of de grond bederven.

As is qua samenstelling vergelijkbaar met kaliummest

Vereiste bodemtemperatuur in kas en open veld

De temperatuur van de grond in de wortelzone moet ten minste 20 zijnoverC. Zaden ontkiemen bij lagere nachttemperaturen rond de 15overC. Dit is de minimaal kritische maar niet gevaarlijke temperatuur. Planten kunnen er nog steeds tegen, maar zullen behoorlijk lang oprijzen.

De oogst van dergelijke planten is misschien niet de beste, dus het is beter om ze meteen thuis op de vensterbank te laten groeien. Als de temperatuur lager is dan 12overC, het kan schadelijk zijn voor de zaden. Ze zullen bevriezen en stoppen met groeien. Daarom is het beter om geen kritieke temperatuur toe te staan ​​of de zaailingen te bedekken. Volwassen planten verdragen lage temperaturen beter. Hoe ouder de plant, hoe sterker het is. Zaailingen beter een paar keer harden voordat ze in de grond landen.

De beste temperatuur voor de groei van komkommers - 24-25 graden

Om dit te doen, moet je het een paar keer op een lage temperatuur plaatsen. Het beste van alles is dat komkommers groeien bij een temperatuur van 24overS. 'S Nachts mag de optimale afname niet minder dan 15 zijnoverS. Bij te hoge temperaturen sterven de planten. Een te hoge verdamping van vocht zal leiden tot de onderdrukking van de wortels en het drogen van de komkommer. De bladeren worden geel en vallen eraf. De resulterende vruchten zullen niet meer groeien en uitdrogen, waarna ze gewoon vallen.

Komkommers vereisen meer aandacht voor zichzelf, zowel tijdens het planten als de daaropvolgende verzorging. Ze kunnen worden gekweekt in een kas (serre) en in de open grond. Kassen moeten goed verlicht zijn, zodat de plant voldoende licht heeft. Voordat je ze gaat kweken, moet je alle nuances bestuderen en je eigen mogelijkheden bepalen.

Bekijk de video: Corydoras zoetwater meerval bodemvissen aquarium, hele leuke vissen voor op bodem van aquaria. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send