Over de boerderij

4 manieren om wortels te planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Deze smakelijke groente heeft een goede weerstand tegen kou, maar hij groeit lang genoeg - tot drie weken. U kunt het dus meteen zaaien wanneer de aarde vrij is van sneeuwbedekking. Veel tuiniers geven er de voorkeur aan dit te doen op feestdagen in mei. Maar Galina Kizima is blij iedereen een plantmethode aan te bieden voor wortels die het gewas perfect kunnen beschermen tegen ziektes en schadelijke parasieten. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je correct moet zaaien en een masterclass laten zien.

De meest populaire manieren om wortels te planten doe het zelf

Om de zaden vriendschappelijke scheuten te geven, is een positief temperatuurregime vereist. In de regel moet de grond verhit worden tot vijf tot acht graden. In de regel komt de warmte in verschillende regio's ongelijk, dus u kunt wortels planten in april. En ergens, zoals al eerder gezegd, worden warme meidagen hiervoor gereserveerd.

Iets eerder is het toegestaan ​​om late variëteiten te zaaien. Ze zijn in de grond en kunnen de vorst van maximaal vier graden overleven.

Ze weten er een paar, maar je kunt wortels drie keer in een seizoen zaaien. Als alles goed is gedaan, dan krijg je eigenlijk een paar oogsten, waarvan een in het vroege voorjaar.

Voor het zaaien moet het zaadfonds eerst worden voorbereid. Zaden bevatten veel essentiële oliën die hun groei vertragen. Het wordt aanbevolen om ze te verwijderen voor de landing. Deze maatregel zal de kieming van cultuur aanzienlijk verbeteren.

Elke tuinier kiest zijn eigen manier om wortels te planten

Er zijn verschillende manieren om zaden te bereiden, waarvan de beste de volgende zijn:

  • weken met warm water, waaraan één grote lepel as wordt toegevoegd aan elke liter vloeistof. Zaden in deze oplossing worden vijf uur lang bewaard, gewassen, gewikkeld in kaasdoek en bewaard in de koelkast;
  • de zaadvoorraad wordt gewikkeld in gaas, verlaagd in water verwarmd tot zestig graden gedurende niet meer dan vijf minuten, dan een paar minuten geweekt met koud water;
  • zaden worden in een zak gedaan of in een gaasdoek gewikkeld, in de grond gedruppeld en maximaal tien dagen bewaard.

De landing kan op verschillende manieren worden gedaan, naar eigen goeddunken. Elke methode is op zijn eigen manier goed - de methode van Kizima, het gebruik van toiletpapier, het gebruik van een eicel, het planten in korrels. De voordelen van elk van hen beschouwen meer in detail.

Hoe te planten volgens de methode van Kizima

Deze methode is zeer interessant, vereist geen speciale arbeidskosten. Het is niet nodig om de voren van te voren klaar te maken en vervolgens de scheuten na het ontkiemen uit te dunnen. Wortelzaden worden gemengd met kunstmest en fijn zand.

Gemengd met de gemalen zaden zijn verspreid in de tuin
Een dergelijke maatregel maakt het mogelijk om de verdikking van uw bedden te vermijden.

Het resulterende mengsel wordt op de grond gezaaid, alsof je een soort gerecht zilt. Dan moet alles lichtjes gesprenkeld zijn en niet erg slam. De landing is voltooid. De techniek is geweldig voor oudere tuinders die niet genoeg kracht hebben om voren te planten waarin zaad wordt gezaaid. Velen geloven niet in het succes van een dergelijke techniek, maar het is in de praktijk herhaaldelijk bewezen - de cultuur groeit behoorlijk goed, het behaagt constant goede opbrengsten. En zorg voor haar behoeften een minimum.

En bestrooi met topkunstmest

Met behulp van tape of wc-papier om groenten te planten

Velen weten dat in de winkel kun je een speciaal lint kopen met zaden, die je alleen in de groef hoeft te plaatsen en bestrooien met bodemsamenstelling. Eenvoudig en snel, maar kieming laat veel te wensen over. En de variëteit is niet altijd mogelijk om op te pikken, zoals velen zouden willen.

Maar er is een geheim - je kunt zo'n lint zelf maken, met gewoon toiletpapier en stokzaad erop. Om dit te doen, worden vanaf de rol de benodigde afmetingen van de strip gesneden, wat handig is om te werken. Hun lengte is meestal van één tot anderhalve meter.

De afgewerkte tape kan worden gekocht in de winkel en onmiddellijk worden geplant

De tweede fase is de voorbereiding van pasta. Het is noodzakelijk om een ​​half kopje bloem met een kleine hoeveelheid meel te gieten, het te roeren om een ​​samenstelling te maken die qua dichtheid lijkt op zure room. Hier moet u wortelzaad lijmen op papieren linten.

Voor het gemak worden de zaden in de schaal gegoten, verdeeld over enkele afstanden. Een eenvoudige match wordt gebruikt om een ​​lijmmassa te verzamelen, een paar zaden worden met de druppel opgenomen en dit alles moet op een strip worden geplakt.

Een paar zaden tegelijk worden genomen voor een verzekering in het geval dat een van hen niet opkomt.

Het is dus noodzakelijk om drie rijen over de gehele lengte van onze tape te schikken. Nu rest het om het papier goed te drogen.

De bloemmassa, die gedroogd is, zal de zaden stevig op het oppervlak van het papier vasthouden. Dit heeft zijn voordeel: het is niet nodig om chemische verbindingen toe te passen.

Bed van wortelzaden op het lint

Nadat de tape is gedroogd, moet deze in reepjes worden gesneden, in de voorbereide groeven worden gelegd en met aarde worden bestrooid. De rest van de weg verschilt niet van de klassieke versie.

Als je wilt, kun je zelf een zaadtape maken

Zaaiende eieren van de lente

Een andere optie die wieden elimineert. Kookcellen van eieren moeten in de winter zijn. Het karton waaruit ze zijn gemaakt, moet los zitten, goed doorweken met water. Dit is belangrijk - wortelgewassen moeten door kartonmateriaal kunnen ontkiemen. Als het karton dik genoeg is, kunt u bodems maken in elke cel.

Kisten worden in de voorbereide grond in poedervorm gelegd. In de groeven gelegd op een paar zaden. Zoals je ziet, creëerden wortels voor een normale groei een comfortabele afstand. Trouwens, de zaden in de cel kunnen thuis worden aangelegd en vervolgens op de bedden worden gelegd.

Hoe wortels in korrels in de volle grond te planten

De manier van veel tuinders is oprechte interesse. Het verschil zit hem in het feit dat het wortelzaad bedekt is met een speciale schaal, die tijdens de groei inklapt en ontsnapt.

Gekorrelde zaden moeten in de lente worden geplant als de sneeuw volledig is gesmolten. In de regel gebeurt dit eind april - begin mei. De grond in de tuin wordt van tevoren voorbereid en bemest. Kleine putjes zijn gerangschikt met een vinger, waarvan de diepte twee tot drie centimeter bereikt. Het interval tussen hen is van vier dollar tot vijf centimeter. Het is erg belangrijk dat de grond goed bevochtigd is - het helpt om de schillaag op de korrels te vernietigen.

Na het planten wordt de korrel vernietigd en kiemt het zaad.
Door de korrels in de putjes te plaatsen, worden ze besprenkeld met aarde, iets naar beneden gedrukt van bovenaf.

Zoals je kunt zien, de opties om voldoende groenten te planten. Als u in uw geval de meest geschikte manier van planten hebt gekozen, voorziet u jaarlijks van smakelijke wortels die u zelf hebt gekweekt met minimale arbeidskosten in de volle grond.

Bekijk de video: Wortelen kweken van zaaien tot oogsten (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send